A’dam Open Air 2011

Op zaterdag 4 juni gaat het outdoor-seizoen in Amsterdam van start met Amsterdam Open Air. Een geheel nieuw dat neer zal strijken op een bijzondere locatie, namelijk het recreatiegebied Gaasperpark.

Amsterdam Open AIR is een initiatief van AIR, MTV en een aantal andere partijen uit het Amsterdamse uitgaanscircuit. Het programma is dan ook een regelrechte afspiegeling van wat momenteel ‘gaande’ is in het Amsterdamse nachtleven.

Apenkooi, Carnivale, Format en GirlsLoveDJs hosten de vier hoofdpodia, terwijl Nachtspelen, Plak en Vage Gasten het programma compleet maken door de kleinere stages onder hun hoede te nemen. Het resultaat van deze kleurrijke samenwerking uit zich niet alleen in de creatieve aankleding, maar met name in een ijzersterke en gevarieerde muzikale programmering.

Zo kunnen techno en tech-house liefhebbers hun hart ophalen bij de stages van Carnivale en Format, waar onder meer Paco Osuna, Alex Under, Stacey Pullen, Davide Squillace, Pan-Pot en De Man Zonder Schaduw de dienst over de decks uitmaken. Maar ook het electro en house beminnend publiek wordt verwend. Op de Apenkooi en GirlsLoveDJs stages treden onder anderen Cassius, Surkin, DJ Hell, Joost van Bellen, Boemklatsch, SEF (live) en Guerilla Speakerz op.

Kortom, het festival beperkt zich niet tot één enkele stijl, maar is juist een smeltkroes van een brede selectie ideeën en interpretaties die op dit moment kenmerkend zijn voor het Amsterdamse uitgaansleven.

Het voormalige Floriade terrein is ook niet zomaar gekozen. De omgeving van het Gaasperpark biedt met haar prachtige groene landschap alle speelruimte voor een betoverende festivalervaring. Bovendien is het terrein uitstekend bereikbaar want het ligt naast het eindstation van metrolijn 53.

Vanaf donderdag 17 maart gaat de kaartverkoop van start. Via de websites van de initiatiefnemers worden speciale early-bird tickets aangeboden voor €25 euro. Abonnees van MTV Mobile kunnen via een speciale early-bird aanbieding tickets voor €15 kopen op www.mtvmobile.nl. Reguliere tickets kosten €32,50.