Selah Sue

Charismatische Selah Sue in uitverkocht Paradiso.

Amsterdam 1 december 2011 – Na een paar maanden te hebben getourd in Frankrijk was het eindelijk weer eens de beurt aan Nederland om dit jonge zangtalent op een podium te kunnen bewonderen. Een uitverkochte Paradiso zou de setting vormen voor een energieke avond gevuld met een groot scala aan verschillende muziekstromingen waaronder soul, hiphop, funk, pop en reggae.

Alvorens de show van start gaat is het de buurt aan het charmante meisjesduo Nely en Nora. Het zou een korte set worden bestaande uit twee gitaren en vooral veel rustige nummers. De muzikale stijl van het duo heeft veel gemeen met het geluid van Selah, maar ook de vergelijking met Nneka zou hier niet misplaatst zijn. Net als deze artiesten is ook hier sprake van een zekere vorm van wereldmuziek.

De set begint ingetogen en schakelt gaandeweg naar een hogere versnelling. Beide dames etaleren hun talenknobbel door regelmatig te wisselen tussen Spaans, Frans en Engels. Het publiek is duidelijk gecharmeerd. Helaas ontbreekt dat kleine beetje pit dat nodig is om het publiek helemaal los te krijgen. Maar niet getreurd, want al heel snel zou blijken dat de jonge Selah de avond van een flinke dosis fyah zou voorzien.

Bewapend met een gitaar en een aanstekelijke zang betreedt de muzikale Selah iets voor negenen het podium. Net als haar openingsact begint ook de Belgische schone in een lagere versnelling. Als snel wordt duidelijk dat we hier met een uniek stemgeluid te maken hebben. De opvoering van het nummer Mommy, een ode aan haar moeder, doet nog eens duidelijk blijken over hoeveel emotie dit kleine stemmetje kan beschikken.

Pas na dit nummer komt ook de rest van de band kijken en gaat de decibelteller langzaam omhoog. De bas is goed te voelen en ook het publiek begint gaandeweg zijn draai te vinden. Onverwachts wordt daar dan ineens het nummer Lost Ones van Lauryn Hill ten gehore gebracht en blijkt Selah niet zo goed te kunnen rappen als dat ze kan zingen.
Aangekomen bij het middengedeelte van de show, lijkt de chemie tussen Selah en het publiek eindelijk op gang te komen. This World en Fyah Fyah krijgen een enthousiast onthaal. Ook begint er een dialoog tussen artiest en publiek, waarin zelfverzekerde Selah het publiek vraagt om suggesties. “Wat willen jullie horen? Ik ben hier tenslotte voor jullie”.

Haar doorbraaksingle Raggamuffin doet menig bezoeker uit volle borst meezingen. En ook Please en Crazy Vibes slagen erin het feestje te verlengen. Aan het eind van de avond kan geconcludeerd worden dat Selah en haar band met veel charisma en vitaliteit het publiek hebben weten te vermaken. Tot slot blijft vooral de verbazing over het overweldigende stemgeluid van deze jonge, getalenteerde dame.

Concertverslag: Abdel Chaouch

Fotografie: Walter Blokker

[bol_product id=”1000004011173118,1000004011299270″ price_range=”undefined” name=”selah sue” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1334607180_links.css”]