Shakira

DVD Live From Paris.

De Colombiaanse Shakira is altijd al een goede live-artiest geweest. Ze beweegt zich soepel over het podium en laat haar heupen wervelen terwijl ze haar liedjes in het Engels en het Spaans zingt. ‘Shakira Live In Paris’ werd – zoals de titel het al zegt – live opgenomen voor tienduizenden fans.

Het concert begint rustig, met wat Spaanstalige tracks totdat ‘Whenever, Whatever’ aan de beurt is en dat is natuurlijk een van Shakira’s allerbekendste nummers. Dan gaat het publiek helemaal uit zijn dak. Opvallend is zeker de Metallica-cover ‘Nothing Else matters’ want die verwacht je niet van Shakira. Ze draait er haar hand niet voor om en maakt er een speciale versie van. Op deze dvd staan heel veel hits als ‘She Wolf’, ‘Hips Don’t Lie’ ‘Underneath Your Clothes’ en natuurlijk ‘Waka Waka (This Time For Africa’). Dat Shakira goed kon dansen wisten we al, maar op deze dvd laat ze toch wel een uitzonderlijk staaltje van haar danskunsten zien. Opvallend is ook dat Shakira, ondanks haar wereldroem, haar Colombiaanse roots niet vergeten is. Ze refereert regelmatig aan haar geboortegrond en dat draagt zeker op positieve wijze mee aan haar show. Al met al is ‘Live From Paris’ zeker het aanschouwen meer dan waard, ook als je niet bij haar liveshow was. Als extra’s krijg je nog ‘the making of’, ‘de repetities’ en nog wat andere Shakira momentjes.

Tekst: Anneke Ruys

[bol_product id=”1002004011817518,1002004011817519,1000004011849687″ price_range=”undefined” name=”shakira” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1334868962_links.css”]