ED Struijlaart

ED Struijlaart vertelt aan GoodDayz

Je vaste baan, je eigen huis en de lease-auto opgeven voor de muziek? Ed Struijlaart deed het en heeft er geen minuut spijt van gehad. Hem wacht nu een mooie carrière. ED vertelt er alles over aan Gooddayz.

Was het een makkelijke beslissing om je leven om te gooien?

Ik had geen keus. Muziek was en is mijn ultieme passie en ik heb daar alles voor over.

Maar je zat toch al in de muziek?

Ik maakte deel uit van de band Stud Muffins ja. Sommige bandleden hadden banen en kids dus konden zij er nooit helemaal voor gáán. Ik had zelf maar een doel voor ogen: full-time de muziek in. Nu is het zover en ik voel me er helemaal goed bij. Vanaf het moment dat ik geen verplichtingen meer had vloeide ook de inspiratie. Ik heb toen elke week wel een liedje geschreven.

Kun je wat over je eerste album vertellen?

Mijn album heet ‘Head, Heart and Hands’. Het zijn allemaal persoonlijke liedjes al gaan ze ook weer niet allemaal over mezelf. De plaat laat twee gezichten van ED zien: vrolijk en duister. De stijl is bluesy, feel good. Ik vind zelf dat hij heel goed geslaagd is.

De titelsong, heeft die nog een bepaalde betekenis?

Het liedje gaat over keuzes maken, maar is ook een soort ode aan mijn vader. Hij stierf vier jaar geleden op veel te jonge leeftijd. Zijn hele leven werkte hij bij dezelfde baas en heeft nooit van zijn pensioen kunnen genieten. Hij speelde altijd op safe zonder veel risico’s te nemen.

Jij bent dus heel anders dan hij was.

Ik ben echt zijn tegenpool ja. Ik wil juist risico’s nemen en mijn dromen achterna gaan. Daarin ligt juist mijn uitdaging.

Hoe ziet 2012 eruit voor ED?

Mijn album verschijnt begin maart. Daarna wil ik de podia op, de festivals veroveren en zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met mijn muziek. Ik wil me volledig op muziek richten en natuurlijk volop genieten va alles wat er op mijn weg komt.

 

 

 

 

 

 

http://www.edstruijlaart.nl/

[bol_product id=”1000004012102361″ price_range=”undefined” name=”EdStruijlaart” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1330796534_links.css”]

Tekst: Anneke Ruys