Jazon Mraz

Op 13 april komt nieuwe album LOVE IS A FOUR LETTER WORD uit!

Gisteren, op Valentijnsdag, maakte singer/songwriter Jason Mraz de titel van zijn langverwachte nieuwe album bekend. Het album gaat LOVE IS A FOUR LETTER WORD heten en zal – eerder dan in eerste instantie gepland – op 13 april 2012 verschijnen. LOVE IS A FOUR LETTER WORD is het vierde studioalbum van Jason Mraz en de opvolger van zijn uit 2008 afkomstige platina hitalbum WE SING. WE DANCE. WE STEAL THINGS. Het album is geproduceerd door meervoudig Grammy-winnaar Joe Chiccarelli (White Stripes, Christina Perri en Young The Giant).

“It’s personal. It’s melodic. And it’s mellow,” vertelde Jason Mraz recent nog aan Billboard. “There’s a couple of up-tempo tunes, but mostly the rhythm-of-the-heartbeat kind of takes precedence on this record. It feels more like the pace of life. At least, based on my life and what I’ve been doing.”

Met I Won’t Give Up als eerste single van het album heeft Jason Mraz alweer een grote hit te pakken. In de US kwam de single eerder al op #1 binnen in de Amerikaanse Billboard “Digital Songs” chart. In ons land vloog I Won’t Give Up ook in een mum van tijd naar de top 10 van de iTunes singlechart. Inmiddels is de single toegevoegd aan de playlists van alle grote radiostations en bereikte onlangs de top 5 van de Nederlandse airplaychart. Op donderdag 16 februari a.s. zal de officiële video van I Won´t Give Up wereldwijd online geprimeurd worden. De video is geregisseerd door filmmaker Mark Pellington die al eerder video’s regiseerde voor o.a. Bruce Springsteen, U2 en Pearl Jam. De lyric video van I Won’t Give Up is inmiddels al meer dan 8 miljoen keer bekeken. Bekijk hier de lyric video van I Won’t Give Up.

Als voorproefje op het nieuwe album verschijnt op 28 februari a.s. een digitale live EP getiteld LIVE IS A FOUR LETTER WORD. De 4-track EP, met daarop twee songs van het album LOVE IS A FOUR LETTER WORD, is in het najaar van 2011 opgenomen in het Spreckels Theater in San Diego.

Als één van de meest getalenteerde poptroubadours van zijn tijd heeft Jason Mraz inmiddels twee Grammy Awards op zak en werd hier zes keer voor genomineerd. In 2008 brak de Amerikaanse singer/songwriter definitief door bij het grote publiek met zijn hit I’m Yours waarmee Mraz een record in handen heeft: geen enkele andere song stond langer in de Amerikaanse Billboard ‘Hot 100’ chart dan I’m Yours. Ook de opvolger Lucky met Colbie Caillat was een regelrechte hit. Beide singles waren afkomstig van We Sing, We Dance, We Steal Things, het derde studioalbum van Jason Mraz dat met recht een blockbuster te noemen is: wereldwijd is dit album meer dan 4,5 miljoen verkocht en werd goud, platina (waaronder in Nederland) en multi platina in 21 landen.

[bol_product id=”1000004012021893,1000004005962587,1000004003084419,1000004007242426,1000004003199916,1002004000096483″ price_range=”undefined” name=”jason mraz” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1330897347_links.css”]

Tracklisting LOVE IS A FOUR LETTER WORD:

1. Freedom Song

2. Living in the Moment

3. The Woman I Love

4. I Won’t Give Up

5. 5/6

6. Everything is Sound (La La La)

7. 93 Million Miles

8. Frank D Fixer

9. Who’s Thinking About You Now?

10. In Your Hands

11. Be Honest (Feat. Inara George)

12. The World As I See It