Right Said Fred

Interview Right Said Fred

De twee broers van Right Said Fred hebben turbulente tijden achter de rug. Soms waren ze mega-succesvol dan weer dreigden ze in de vergetelheid te geraken. Optreden zijn ze wel altijd blijven doen. Anno 2012 betekent een nieuwe doorbraak voor Richard en Fred Fairbrass. De catchy single ‘SXAHOLIC’ moet de weg daarvoor banen.

Richard en Fred Fairbrass maakten zich onsterfelijk met songs als ‘I’m Too Sexy’, ‘Don’t Talk Just Kiss’ en ‘Deeply Dipply’. Nu zijn de twee spierbundels helemaal terug met hun nieuwste creatie ‘SXAHOLIC’

Er zijn inmiddels een jaar of twintig voorbij gegaan sinds de grote hits van Right Said Fred. De stoere mannen van Right Said Fred zijn nog steeds even herkenbaar als in 1992 toen zij de eerste Britse band sinds The Beatles waren die met een nummer 1 hit in Amerika debuteerde. Ze zien er nog steeds op een bepaalde manier ‘sexy’ en ‘stoer’ uit, al zijn ze nu de vijftig gepasseerd. . Tot op de dag van vandaag hebben ze hun kaalgeschoren koppen en zijn ze fanatieke sportschool bezoekers en houden ze hun bodies perfect in shape.

Hoe gaat jullie nieuwe album eruit zien?

Fred: Het wordt een plaat in de stijl van ‘I’m Too Sexy’, dezelfde vibe, vergelijkbare dansbaarheid. We nemen het op in een Noorse studio. Zonder de druk van vroeger en heel relaxed. Wij verheugen ons erop om de songs ook live te kunnen brengen. Eind maart 2012 hopen we het uit te brengen. ‘Sexaholic’ is een voorproefje van hoe het album gaat worden.

Jullie zijn al meer dan tweeentwintig jaar bezig. Nog steeds even gemotiveerd?

Richard: We leven nu met de dag en genieten meer. Tegenwoordig kiezen we zelf uit waar we willen optreden en wie we te woord willen staan.

Hoe denken jullie vandaag de dag over beroemd zijn?

Fred: Soms is het niet makkelijk, vooral vroeger niet. Ik had toen vooral moeite met het gebrek aan privacy en alle negatieve pers. Aan de andere kant gaf het ook wel een kick om zo bewonderd te worden. Soms is het ook wel handig om bekend te zijn. Bijvoorbeeld als je in een reataurant wilt wten dat vol zit. Dan zeggen we gewoon wie we zijn en de deuren vliegen open!

Richard: Ik vind het nu ook wel leuk om beroemd te zijn. Welke vijftiger kan vandaag de dag zeggen dat ze nog steeds voor een enthousiast publiek staat en door allemaal mooie mensen bewonderd wordt?

Hoe ziet jullie toekomst eruit denk je?

Fred: Dit zijn moeilijke tijden. Vroeger verkochten we zo’n 100.000 singles per dag in de USA. Tegenwoordig mag je blij zijn als je dat in een jaar verkoopt. Ik denk dat je het nu moet hebben van optredens. Wij maken tegenwoordig muziek omdat we het leuk vinden en niet omdat we móeten.

Richard: Ondanks alles hebben we ons geld goed kunnen beleggen voor een onbezorgde oude dag. Muziek maken we nu omdat we ervan genieten en zolang dat nog het geval is houden we er ook niet mee op.

[bol_product id=”1000004011327400″ price_range=”undefined” name=”right said” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#CB0100″ link_color=”#0000FF” border_color=”#D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1330012148_links.css]

Tekst: Anneke Ruys