Bruce Springsteen

Nieuw studioalbum ‘WRECKING BALL’ is uit

“I been stumbling on good hearts / turned to stone / the road of good intentions / has gone dry as a bone” met deze tekst leidt Bruce Springsteen zijn nieuwe album ‘Wrecking Ball’ in. Op dit album trekt The Boss weer hard van leer, ditmaal tegen de Amerikaanse graaicultuur en de bankiers op Wallstreet.

Zoals Bruce onlangs uitlegde op een persconferentie in Parijs, is het meer een concept album: de openingstrack ‘We Take Care Of Our Own’ is geen constatering – maar een vraag, een paradox in dezelfde sferen als ‘Born In The USA’.

Hardop vraagt The Boss zich af, ‘Do we take care of our own?’ – en op de rest van het album probeert hij aan de hand van individuele typetjes in elk van de nummers deze vraag te beantwoorden. In ‘Easy Money’ besluit de ik-persoon uit stelen te gaan: “All them fat cats [bankiers, red.] / they’ll just think it’s funny / I’m goin’ on the town now / lookin’ for easy money..”

In ‘Shackled And Drawn’ vecht een arbeider tegen de macht van de hogere klasses, “Gambling man rolls the dice / Workingman pays the bill / It’s still fat and easy up on banker’s hill..”

De woede van Springsteen blijft duidelijk hoorbaar op het vervolg van het album, soms leidend tot wanhoop: op een vroege fan favoriet, de ballad ‘Jack Of All Trades’, ontlokt The Boss de volgende quote, “If I had me a gun, I’d find the bastards and shoot ‘em on sight..”

Samen met de passie achter zijn songwriting, is ook muzikaal gezien duidelijk Bruce’s kenmerkende type van folk/rock terug te horen; met deze keer uitstapjes naar andere stijlen als gospel en hiphop. Ondanks dit blijft het een typisch Springsteen album, met een duidelijke boodschap – die juist in deze tijd zo relevant is.

In de woorden van Bruce zelf, “You can never go wrong pissed off in rock ‘n roll”.

Het nieuwe album van Bruce Springsteen, ‘Wrecking Ball’, is nu overal verkrijgbaar.

[bol_product id=”1000004012063582,1000004012029755,1000004012091942″ price_range=”undefined” name=”wreckingball” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1330977920_links.css”]