Daisy Cools

Het Palermo gevoel van Daisy Cools.

Voor haar nieuwste EP ging singer/songwriter Daisy Cools naar Sicilië. Uit een verblijf van vier maanden ontstond ‘The Palermo File’, de tweede EP in de serie ‘The Europe Files’ . Gooddayz sprak met de zangeres over haar belevingen op het Italiaanse eiland.

Daisy Cools begon in juni 2011 aan haar road Trip naar Sicilie. Vier maanden woonde ze in een appartement in het centrum van Palermo. Ze speelde met verschillende muzikanten, trad over het hele eiland op en schreef liedjes over het Siciliaanse leven. “Het waren vier hele bijzondere maanden. Ik kon via vrienden daar een fijn appartement huren. Van daaruit ben ik mijn weg gaan zoeken. De eerste plek waar ik terechtkwam was een leuke wijnbar Marsala. Aan de eigenares vertelde ik dat ik Italiaans aan het leren was en dat ik een paar maanden in Palermo wilde blijven om liedjes te schrijven en muziek te maken. Ze vroeg meteen: “Waarom kom je niet zo nu en dan hier optreden?”. Zo was het eerste contact gelegd. Daisy merkte al snel dat je met een open houding ver komt in Sicilië. “Als je er alle vertrouwen in hebt dat het goed gaat komt het wel op je pad” vertelt Daisy die ervoor koos om ook de Italiaanse taal meester te worden. “Als je de taal spreekt kun je ook veel makkelijker contacten leggen. Ik heb een paar maanden les gehad en spreek de taal nu aardig. Daarom besloot ik ook om een liedje in de Italiaanse taal op de Palermo-EP te zetten. Dat werd ‘Lascia La Chiave’”.

Daisy Cools kijkt nu met een nostalgisch gevoel terug op haar verblijf in Palermo. “Ik ben gaan houden van Sicilie. Ik voel er ook een band mee. Daarom had ik er erg veel moeite mee om weg te gaan. Na de opnamen van mijn eerste EP in ‘The Europe Files’ serie had ik dat helemaal niet. Ik ben gek op Parijs maar de inspiratie die ik in Palermo voelde was er niet. Soms had ik het daar best moeilijk mee, terwijl ik op Sicilië juist overliep van de inspiratie”. In de korte tijd dat Daisy Cools op Sicilië was heeft ze ook veel geleerd.  “Op Sicilië uiten de mensen heel veel emoties. Ik werd daar echt door meegesleept en kwam daardoor zelf ook dichter bij mijn gevoel. Ik leerde minder rationeel denken en meer reageren vanuit je emoties. Dat zijn zeker dingen die ik in mijn leven van nu wil meenemen”. In Palermo ontstond ook een groot aantal liedjes, waarvan de meeste niet op de EP pasten. “Ik heb zoveel materiaal geschreven dat er wel een heel album uit had kunnen komen. Het was nog moeilijk om al die liedjes te reduceren tot een enkele EP waar ook nog een soort van balans in moest zitten. Uiteindelijk is dat toch gelukt met ‘Reset’ als single”.

Na haar Palermo avontuur denkt Daisy nu al verder naar de volgende stad. “Ik heb nu mijn focus op Lissabon, de volgende stad waar ik een paar maanden zal verblijven met ‘The Lisbon File’ als doel. Daarna volgen nog Istanbul en Dublin en misschien nog een stad in het noorden van Europa. Ook op die volgende plekken wil ik me laten inspireren door het leven en de mensen. Ik verheug me nu al op de volgende fase. Maar eerst ga ik deze maand hier en Nederlands nog een aantal optredens doen. Ook daar ga ik natuurlijk heel erg van genieten”.

De EP ‘The Palermo File’ is nu uit. Daarnaast is ook ‘The Paris File’ nog verkrijgbaar naast de eerste albums ‘The Secrets We Keep (2009).

www.daisycools.com

Tekst: Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004007447104″ price_range=”undefined” name=”daisy cools” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1332675892_links.css”]