XO Live!

LMFAO, Luciano, Inner City en Kevin Saunderson ook op XO Live, Extrema Outdoor!

LMFAO, Kevin Saunderson met Inner City en Luciano staan op XO Live. Extrema onthulde vandaag de tweede reeks artiesten van het vernieuwde dancefestival. Deze zeventiende editie van Extrema Outdoor concentreert zich op een combinatie van live optredens en dj’s.

Eerder maakte organisatie Extrema al bekend dat 2ManyDJs, The Bloody Beetroots, Elektro Guzzi en Goldfish acte de présence zullen geven. XO Live vindt plaats op zaterdag 14 juli aan het strand van Aquabest bij Eindhoven. 18 april wordt de gehele programmering bekendgemaakt. Een voordelige voorverkoop is nu van start gegaan.

LMFAO
LMFAO komt voor zijn enige Nederlandse festivalshow naar XO Live. Dit eigenzinnige electropopduo maakte al furore met verschillende wereldhits, waaronder “I’m in Miami Bitch”, “Sexy And I Know It” en “Gettin’ Over You” met David Guetta. De zoon en kleinzoon van Motown-platenbaas Berry Gordy maken naar eigen zeggen party rock en werden al genomineerd voor een Grammy Award onlangs. De popsensatie werkt samen met Will.I.Am van Black Eyed Peas, Snoop Dogg, Busta Rhymes en Lil John en trad onlangs zelfs op met Madonna tijdens de Superbowl-finale.

Kevin Saunderson ft. Inner City
Kevin Saunderson behoort met Juan Atkins en Derrick May tot de Belleville Three, oftewel de grote drie pioniers van de Detroit techno. Eind jaren ’80 ontmoette hij zangeres Paris Grey en het duo bleek goud. Onder de alias Inner City brachten ze wereldhits zoals “Big Fun” en “Good Life” uit; absolute danceklassiekers. Naast een live optreden van Inner City zal Saunderson eveneens een dj-set verzorgen.

Luciano
Ibiza’s meest populaire clubconcept van het afgelopen seizoen is natuurlijk Vagabundos. De Chileense technokeizer Luciano komt naar XO Live met een eigen area: de Vagabundos Stage. Met hun eigenzinnige techno en warme house zullen Luciano en de nog bekend te maken artiesten van zijn beroemde platenlabel Cadenza het podium midden op het strand van het dancefestival bestieren.

Ook is de website voor XO 2012 online. Meer informatie over de eerste namen en tickets zijn te vinden op www.extrema.nl. Voordat Extrema op 18 april de volledige line-up bekendmaakt, zal de organisatie op 4 april voor het laatst een paar grote acts van absolute wereldfaam bekendmaken, liet de organisatie alvast weten.

De eerste Sneak Preview-voorverkoop was al binnen twee dagen uitverkocht. De volgende is vandaag dus bekendgemaakt met bovenstaande artiesten. Een beperkt aantal kaarten is op woensdag 21 maart aanstaande vanaf 11.55 uur te koop via de website van het festival voor een gereduceerd tarief van 59 euro. De vroege ticketkoper krijgt er gratis muziek naar keuze bij (t.w.v. €10,-), zolang de voorraad strekt. Ook zijn er extra voordelige duotickets te koop voor Solar Weekend en Extrema Outdoor samen.

Extrema Outdoor krijgt dit jaar een sterk gewijzigde opzet onder de naam XO Live. Buiten een aantal live acts, presenteert Extrema Outdoor ook meer nieuwe artiesten. Naar eigen zeggen gelooft Extrema dat meer livemuziek en meer beleving op en rondom het podium het toekomstbeeld is van de nieuwe elektronische muziekfestivals. Extrema Outdoor staat bekend om haar show en decoratie, maar daarnaast blijft het een 100% dancefestival.

Fotografie: Luuk Denekamp

Tekst: Extrema

 

[bol_product id=”1000004006162910,1000004004436312,1000004011424537,1000004006761738″ price_range=”undefined” name=”extrema” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1332342057_links.css”]