Gossip

Vijfde studio album ‘A Joyful Noise’ komt 18 mei uit.

Op 18 mei brengt Gossip haar vijfde studio album ‘A Joyful Noise’ uit. De eerste single ‘Perfect World’ is vanaf deze week verkrijgbaar.

Gossip bestaat uit zangeres Beth Ditto, gitarist Nathan Howdeshell en drummer Hannah Blilie en is een mix van soul, gospel, rock, funk, disco, passie en opstandigheid. De band is gevormd in Olympia, Washington in 1999 en kwam in de spotlights te staan met hun doorbraak album ‘Standing In The Way Of Control’ in 2006. Het meest recente album van Gossip, ‘Music For Men’, verkocht wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren.

Het album is opgenomen in zowel Xenomania, de studio van producer Brian Higgins, als de KBC Studios in Portland, Oregon. ‘A Joyful Noise’ blijft trouw aan de kenmerkende Gossip sound, voor zover dat mogelijk is bij een band die zichzelf constant opnieuw uitvindt.

Sinds het vorige album heeft Gossip intensief getoerd en daarmee de verschillende grote muziekfestivals in Europa bezocht, waaronder Coachella in de Verenigde Staten, Rock Am Ring in Duitsland en Glastonbury in het Verenigd Koninkrijk. Na de release van ‘A Joyful Noise’ staat een Europese zomertour op de planning.

De brutale en zelfverzekerde frontvrouw Beth Ditto lanceert in de zomer een samenwerking met cosmeticamerk MAC Cosmetics. De modewereld is voor haar niet onbekend, zo blijkt designer Jean-Paul Gaultier een groot fan te zijn. Eind 2010 opende ze de show van Gaultier met een a-capella optreden en sloot ze tevens als ‘plus-size’ model de show af.

De eerste single ‘Perfect World’ is nu te luisteren: http://www.youtube.com/watch?v=lh7_pEjX34U

[bol_product id=”1000004005426030,1000004006587551″ price_range=”undefined” name=”gossip” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1332104778_links.css”]