Scrum

Scrum A Night At The Pub in Zoetermeer.

Scrum A Night At The Pub is een bijzondere ervaring. Laat ik daar maar mee beginnen. Je beleeft een show die heel anders is dan andere.

Vanaf het allereerste moment word je meegenomen naar een kleine Pub waar een bardame de stoelen van tafel haalt en langzaam druipen er 2 mensen binnen. Een derde persoon gekleed in een kilt volgt. Die bestelt aan de bar een drankje en zet Amazing Grace in.

Er volgen meer mensen tot er uiteindelijk 6 mannen en 1 vrouw aanwezig zijn op het podium. Alle nummers worden ingeleid door een verhaal vooraf met kleine geschiedkundige feiten maar ook veel humor. De band speelt zowel traditionele songs als eigen werk beide ook wordt er een nummer acapella met 5 man gedaan, op het laatst bijgestaan door resterende 2. Natuurlijk mist ook Molly Malone niet in het geheel.

Na de pauze op podium 3 staan de microfoons in een iets andere opzet, maar… waar is de band? Die staat dus in de zaal aan de zijkant oplopend en doet daar het nummer “Throw me a Penny” totaal onversterkt. De rest vindt weer plaats op het podium waar de show wat opzwepender dan voorheen doorgaat ( de 1ste set is eerder mooi dan opzwepend en niet elektrisch & geen drums). Nu zie je dus ook een drumstel op het podium. Het geheel klinkt overtuigend en zelfs het dialect van de zanger komt behoorlijk geloofwaardig over.

Scrum A Night At The Pub zorgt voor een prima avond voor iedere leeftijd. Een avondje uit met lekker klinkende muziek: altijd goed en steeds weer aangenaam. In een electrische variant staat de band ’s zomers op menig festival. Logisch! …

Tekst en Fotografie: Moos Wolfs

[bol_product id=”1000004010983638,1000004005017875,1000004006485702″ price_range=”undefined” name=”Scrum” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”3″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1336639133_links.css”]