The Waterboys

 The Waterboys gaven een concert in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht.

Helaas werd er besloten besloten om alleen maar zitplaatsen neer te zetten bij het Waterboys concert in Vredenburg Leidsche Rijn. Dat werkte niet helemaal, want mensen stonden op en gingen meteen vlak voor hun oude helden staan. Dat is tenslotte een stuk beter dan op je stoel zitten te swingen op de lekkere uptempo nummers van de heren.

Het typische geluid van de viool, bespeeld door Steve Wick klinkt in elk nummer door. Ze spelen 2 sets: een met de nummers van hun nieuwe album en ook nog een set gevuld met ‘vintage tracks’. De stem van zanger Mike Scott klinkt nog altijd goed met dat rauwe randje en vol emotie.

Een pauze bij een popconcert blijft een rare gewaarwording. Gelukkig vloog het zestal er weer meteen goed in waardoor de zaal er ook weer snel in zat. Na de break waren de gedichten van Ierland’s beroemdste dichter Yeats aan de buurt.

Eerste nummer, ‘The hosting of the shee’, deed denken aan ‘Viva la vida’ van Coldplay en dat kwam met name door de viool. Daarna volgde nog meer van het album en de gelijknamige plaat ‘Appointment with mr. Yeats’. Het was een prima show die duurde tot 23 uur, oftewel je kreeg echt waar voor je geld. Het klonk allemaal lekker oprecht en vol energie. De band zal op deze manier ook wel het Bospop publiek weten te boeien, waar ze in juli staan. Ondergetekende kijkt er in ieder geval al naar uit!

Tekst en fotografie: Hans Kreutzer

[bol_product id=”1000004003128503,1000004011557140,1000004011766900,1000004000035509″ price_range=”undefined” name=”the waterboys” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1332704255_links.css”]