deBeschaving

Festival presenteert eerste dance acts; o.a. Slagsmålsklubben, Gomes, Pete Bandit & Jason Shae.

Terwijl de lente zich schoorvoetend laat zien, brengt Festival deBeschaving de eerste namen van haar dancepodium. En zoals de rijzende ster onder de zomerfestivals betaamd staan ook hier de meest opvallende acts, van extravagante live shows tot DJ’s uit de eigen ondergrond. Ja, er zal worden gedanst die 30e juni, maar dan wel op die rauwe randjes die je gewend bent in de Botanische Tuinen. Maak je klaar voor deBeleving!

Er is al veel over gezegd en geschreven. Festival deBeschaving brengt nieuwe dimensies aan de term eigenzinnig. Naast muziek en theater namelijk ook games en wetenschappelijke experimenten, alles samengebracht in de Botanische Tuinen in het Utrecht Science Park, een meer dan unieke locatie. Naast de uitgebreide ontdekkingstocht die je op deBeschaving kunt maken, draait het vooral om het feest. Handen in de lucht, voeten van de vloer, daarvoor is ook deze 2012-editie een belangrijke rol weggelegd met het officiële dancepodium:

deBeleving
En los zal het gaan, aan het Zweedse Slagsmålsklubben zal het niet liggen. Met opzwepende synthpop krijgen deze heren elke festivalweide aan het springen, ondertussen freaky en uitzinnige beats uitstrooiend alsof het niets is. Sommigen noemen het ook wel bitpop of chiptune, muziek die wordt gemaakt op (oude) spelcomputers, resulterend in coole 8bit-muziek op hedendaagse beats. Slagsmålsklubben maakt er gebruik van, maar ook de feestvierders van Eindbaas, eveneens vertegenwoordigd op deBeleving. Ditmaal met een eigen dj-set, maar ook een live optreden van Random presenterend, een muzikant uit Stockholm die live op podium de meest heftige chiptunes uit zijn computers weet te trekken.

Ook aanwezig…
Voor een fijne dosis electro en techno, de heren van Henzel & Disco Nova. Na furore te hebben gemaakt in het Nederlandse clubcircuit als onderdeel van het populaire collectief Vage Gasten, nu ook klaar om deBeschaving onder handen te nemen. Zoals dat andere duo daar ook patent op heeft, Pete Bandit & Jason Shae. Sommigen zullen deze DJ’s wellicht kennen als onderdeel van het beruchte Jason & The Argonauts, tegenwoordig brengen ze als duo het betere housewerk. Op dit terrein is ook Olivier Weiter geen slechte partij, inmiddels een graag gezien fenomeen uit de vaderlandse techhouse scene.

Last but not least is er ook een dj-set van Gomes, brein achter het immens succesvolle Oi!, hét dubstepfeest van Nederland. Naast de talloze clubedities in Paradiso is Oi! ook op veel andere feesten te vinden, op podium deBeleving zal Gomes een exclusieve solo-set gaan doen.

Kortom, Festival deBeschaving begint vorm te krijgen. Onlangs werden de eerste namen al bekend gemaakt, met deze dance acts kan de voorpret helemaal losbarsten. Check hieronder ticketinfo en alle (voorlopige) namen op een rij.

Tickets & bonnen
De kaartverkoop voor Festival deBeschaving is inmiddels begonnen. Tickets kosten 37,50 (excl. Reserveringskosten) en zijn verkrijgbaar via de website én alle vestigingen van muziekwinkels Plato en Free Record Shop. Bezoekers die nóg beter voorbereid naar het festival willen komen kunnen nu ook alvast consumptiemunten scoren, in de voorverkoop krijg je hier namelijk 10% korting op!

Alle info op een rij:

Festival deBeschaving 2012
Zaterdag 30 juni, 12.00 – 23.00 uur, Botanische Tuinen, Utrecht
Acts: Case Mayfield, Kim Janssen, Rats On Rafts, Bombay Show Pig, Vadoinmessico, Zulu Winter, Vintage Trouble, Jonquil, Alt-J?, Einar Stray, Slagsmålsklubben, Eindbaas, Random, Henzel & Disco Nova, Pete Bandit & Jason Shae, Gomes, Olivier Weiter
Tickets: 37,50 (excl. reserveringskosten) via website, Plato en Free Record Shop

Festival deBeschaving “Consider Alternatives”
Alles komt samen op Festival deBeschaving. De beleving van muziek, het mysterie van de wetenschap en de verrassing van het onverwachte in één dynamisch openluchtfestival. Een dag vol avonturen en ontdekkingen, waar gevestigde namen, actuele trends of juist ondergrondse ontwikkelingen voorbij kunnen komen. Een ware eyeopener, met niet alleen muziek en wetenschap als pijlers, maar ook theater, kunst, augmented reality-gaming, natuur en installaties. Het festival vindt bovendien plaats in de Botanische Tuinen van het Utrecht Science Park. Een unieke, sprekende locatie die sinds afgelopen editie wordt geprezen als een van de mooiste festivallocaties van Nederland. Kortom, het leukste eendaagse festival van Nederland dat je zeker niet mag missen!

www.debeschaving.nl