Frédérique Spigt

Land CD en theatertour.

Land van singer/songwriter Frédérique Spigt is alweer een paar maanden uit. Spigt kennen we vooral van haar vele Nederlandstalige werk (zes albums in tien jaar tijd).

Toch begon ze haar carrière ooit met Engelstalige liedjes. Dat was vooral met de bands A Girl Called Johnny en I’ve Got The Bullets. Het heeft vijftien jaar geduurd voor ze weer een Engelstalig album afleverde en wát voor een. Zoals ze dat wel eerder deed in haar carrière gooit Frédérique Spigt het roer helemaal om. Een droom die ze al lang koesterde werd werkelijkheid: met Land levert ze haar eerste country-album af, met een kruisbestuiving van blues, folk en country.

Het leverde een plaat vol droevige verhalen op, gezongen met de bekende rauwe stem waarin ook veel gevoel ligt. Land is een sferisch album vol diepte en passie. Je wordt meegesleept naar het verre westen met zijn wijde vlakten, galopperende paarden en wildwest romantiek. Spigt zorgt voor kippenvel wanneer ze zich vol passie waagt aan mooie ballads als Lonely Betty Blue, Hunted Like A Fox en Momma’s Only Screaming. Ook over de begeleiding is goed nagedacht: banjo, mandoline, viool en gitaar maken het geheel nog overtuigender: een puur folk- blues en countrygeluid.

Tekst: Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004011792922″ price_range=”undefined” name=”spigt” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1335096844_links.css”]