HMSC 2012

De finale van de High School Music Competition in Paard van Troje.

Zondag 15 april vond in Paard van Troje (Den Haag) de finale van de High School Music Competition (HSMC) 2012 plaats.

Tijdens de voorronde op zaterdag 25 februari in WORM (Rotterdam) waren uit achttien voorronde bands/acts, de zes beste geselecteerd voor de finale. In deze laatste editie van de HSMC strijden vier bands, een hiphop-act en een singer/songwriter om de felbegeerde eerste plek. De winnares van High School Music Competition 2012 is Demira Jansen.

Na succesvolle finalisten als Death Letters (2008), Starcatcher en WOOT (2009), Hunting the Robot (2010) en Roufaida & Pluck, Fexet en PLeaSe! (2011), presenteertde de HSMC dit jaar de laatste lichting veelbelovende bands en acts.

Na de voorronde, doken de zes finalisten samen met een coach de oefenruimte in ter voorbereiding op de finale.

De coaches van dit jaar waren onder andere leden van The Deaf, Face Tomorrow, GEM en Rigby. De muzikanten hebben een bewerking gemaakt van het winnende gedicht Mijn Nieuwe Ik, van gedichtenwedstrijd Doe Maar Dicht Maar en zullen deze tijdens de finale ten gehore brengen. Deze bewerking komt naast een nummer uit eigen repertoire tevens op de cd School’s Out! Vol. 8.

Fotografie: Moos Wolfs