Michael Bublé

Swingend Ahoy dank zij Michael Bublé.

In een vol Ahoy genoot het publiek gisteren van een dampend concert van de Canadese jazz-zanger Michael Bublé. Naast bekende jazz-standards als ‘Cry Me A River’, ‘All of Me’ en ‘Feeling Good’ bracht hij ook een aantal nummers van zijn laatste album Crazy Love. Vandaag, 27 april, staat Bublé nogmaals in Rotterdam.

Naturally 7

Om het publiek alvast in de juiste stemming te brengen zorgde de band Naturally 7 voor een verrassend optreden. De zeven mannen van deze a capella-formatie brengen hun nummers met alleen hun stem. Elk instrument – waaronder drums, gitaar, bas en blazers – werd op deze manier nagebootst. Door te doen alsof ze daadwerkelijk een instrument in handen hadden, zetten ze een prima performance neer.  Daarnaast werd er ook nog ‘gewoon’ gezongen.

Nadat Naturally 7 onder veel applaus het podium verliet, was het even wachten op Michael Bublé. Na ongeveer vijftien minuten betrad hij het podium en ging het publiek al uit zijn dak. De zanger opende met het nummer ‘All of Me’, waarna enkele andere jazz-standards volgden.

Podiumbeest

Bublé werd begeleid door een stevige en fris klinkende mini-bigband, bestaande uit een uitgebreide ritmesectie en een achttal blazers. De nummers werden gebracht op de manier waarop we ze ook op zijn albums horen. Zo nu en dan werd er uitgepakt met een solo en dat zorgde voor een goede toevoeging in de nummers.

De stem van Bublé is ook live zuiver en warm. Hij is in balans met de band en dat is prettig om naar te luisteren. Halverwege het concert loopt Bublé de zaal in en zingt een drietal nummers vanaf een verhoging in het midden van de zaal: ‘Wonderful’, ‘Stardust’ (samen met de groep Naturally 7) en ‘Home’. Het publiek gaat vanaf dit moment helemaal los en begint te dansen en mee te zingen.

Michael Bublé heeft bewezen dat hij een echt podiumbeest is en graag aandacht geeft aan zijn fans. Dit door leuke praatjes tussen de nummers door, een spontane signeersessie voor het podium en het zingen tussen het publiek. Voor degenen die hem nog graag willen zien, dat kan! Vanavond speelt hij namelijk nogmaals in Ahoy.

Tekst en fotografie: Ronald Rijntjes

[bol_product id=”1000004010633631,1000004003160923,1000004005011730,1002004006822424,1000004011994211″ price_range=”undefined” name=”Michael Buble” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1335531621_links.css”]