Michel Teló

Na Balada is vooral een enthousiast live-album.

Michel Teló is een superster in Latijns Amerika, een echt idool in de trant van Ricky Martin en Enrique Iglesias.

Ook qua looks doet hij niet voor deze heren onder. De Braziliaan scoort in het Zuid-Amerikaanse continent de ene hit na de andere. In zijn thuisland is Teló al sinds 1997 ook al bekend als zanger van de band Grupo Tradicao. Omdat zijn muziek duidelijk een Latijn-Amerikaans tintje heeft – opzwepend, meeslepend en vooral zomers – had niemand verwacht dat het tieneridool hier in Nederland  en nota bene  in hartje winter!- een megahit zou scoren met de meezinger ‘Ai Se Eu Te Pego!’.

Al ken je de taal niet dan zin g je het deuntje toch luidkeels mee. Het nummer voert nu al wekenlang de top van de Nederlandse hitlijsten aan en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de clip. Daarin zie je hordes tienermeisjes die het idool op handen dragen en tevens vol enthousiasme het bijbehorende dansje doen en ook de heren der schepping doen enthousiast mee. ‘Na Balada’ is vooral een live-album waarop het enthousiasme van ‘Ai Se Te Pego!’ duidelijk doorgevoerd wordt. De plaat staat vol met vergelijkbare liedjes: zomers en catchy en je wordt er helemaal blij van. Afwisseling is er echter niet veel op het album, al zijn de tracks wel stuk voor stuk echte meezingers. Het zijn allemaal tracks in de sertaneja – typisch Braziliaans genre – stijl, oftewel met begeleiding van accordeon en akoestische gitaren. Als voorloper van de nog ver zijnde zomer is dit zeker een aanrader. Teló zou het ook zeker goed doen op de zomerfestivals, dus daar wachten we daarom met smart op.

Tekst: Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004012028370″ price_range=”undefined” name=”michel teló” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1335096107_links.css”]