Oh Mercy

Great Barrier Grief.

‘Great Barrier Rief’ van Oh Mercy verscheen vorig jaar al in Australie, het thuisland van de band. Pas nu is ook Europa aan de beurt.

De titel refereert naar het Australische Barrier Reef dat zich momenteel in een moeilijke ecologische situatie bevindt. Het is het eerste album van Oh Mercy met Alexander Gow als solo-man. Op het debuut ‘Priviliged Woes’ schreef Gow samen met zijn vroegere bandmaatje Thom Savage (die niets meer ziet in het lange touren van de band).

Voor dit album haalde Gow inspiratie uit lokale veteranen songschrijvers, waardoor de plaat een extra ‘Australische’ tint krijgt. Duidelijk voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ‘Let me Go’. Ondanks de ‘break’ met de band is Savage toch te horen op enkele tracks. Ook schreef hij enkele nummers mee, zoals ‘Stay Please Stay’ en ‘Hold Out Your Hand’. ‘Great Barrier Grief’ kwam tot stand met de Amerikaanse producer Mitchell Froom, die voorheen werkte met artiesten als Pearl Jam, Elvis Costello en Crowded House. Het leverde weer een prachtalbum op vol inspirerende songteksten. Gow en zijn band nemen de luisteraar mee op een bijzondere muzikale reis.

In Australie wordt ‘Great Barrier Grief’ gezien als een van de beste albums van 2011. Zo’n waardering verdienen ze bij ons zeker ook.

Tekst: Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004011095908″ price_range=”undefined” name=”oh mercy” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1335097828_links.css”]