Skrillex

Skrillex live in Heineken Music Hall.

Na zijn optreden in een overvolle Bravo-tent op Lowlands en een uitverkocht Paradiso, kwam Skrillex met zijn nieuwe show ‘The Skrillex Cell’ op 28 april 2012 naar de Heineken Music Hall.

Skrillex maakt deel uit van een nieuwe generatie elektronische artiesten die het hokjesdenken ver achter zich laten liggen. Genres zijn onbelangrijk: tijdens explosieve shows volgen dubstep, electro en glitch elkaar in een razend tempo op.

De uit Los Angeles afkomstige Sonny Moore begon in 2008 onder de naam Skrillex met optreden maar pas in juni 2010 verscheen zijn debuut EP ‘My Name is Skrillex’. In 2011 was hij de hoogste nieuwe binnenkomer in de DJ Top 100 van DJmag en met shows op Lowlands en in Paradiso heeft hij ook in Nederland een stevig visitekaartje afgegeven. Zijn grote hit ‘Scary Monsters And Nice Sprites’ is op YouTube inmiddels meer dan 49.000.000 keer bekeken.

Sonny Moore begon zijn muzikale carriere niet in de elektronische muziek. In 2004 was hij leadzanger in de post-hardcore band From First to Last. Na stemproblemen besloot hij zich te focussen op het produceren van elektronische muziek. Dat hij zich als Skrillex niet laat beperken tot één genre bleek onlangs weer doordat hij een samenwerking aanging met de metalband KoRn. Toch staat Skrillex nu vooral bekend als een act die de grenzen van dubstep opzoekt en overschrijdt.

Skrillex stond voor een eigen concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam: The Skrillex Cell. Dit was niet alleen een muzikale trip maar ook een visueel spektakel waarbij video-mapping en andere effecten een belangrijke rol spelen. Het publiek was euforisch en ging volledig uit haar dak in de volle Heineken Music Hall waar nummers als ‘Bangarang’, ‘Cinema’, ‘Promises’, ‘First Of The Year’(Equinox), ‘Falling Down/Right On Time’ voorbijkwamen. (Heineken Music Hall)

Fotografie: Luuk Denekamp

[bol_product id=”1000004012011923,1000004011201711″ price_range=”undefined” name=”Skrillex” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1335698333_links.css”]