Vinyl Stad

Haarlemse platenzaken bundelen krachten in “Haarlem Vinyl Stad”.

De vijf Haarlemse onafhankelijke platenzaken; Irrational Library, Sounds Haarlem, North End Haarlem, Tipitina en Suburban Record Store, hebben samen met poppodium Patronaat de krachten gebundeld in het initiatief Haarlem Vinyl Stad. Deze samenwerking heeft als doel Haarlem als muziek- en vooral ook als vinylstad op de kaart zetten. Niet alleen is de stad vele platenzaken rijk, ook de grootste platenperserij van Europa, Record Industry, bevindt zich in Haarlem. De zes partijen geven het startschot voor dit initiatief op Record Store Day, zaterdag 21 april.

Overdag kunnen bezoekers langs alle vijf de platenzaken om unieke optredens te zien van bands als onder anderen The Fudge, Go Back To The Zoo, E.T Explore Me, Zorita, Yori Swart, Wooden Saints, The Pignose Willy’s, Minus The Tiger en Are You A Lion, en dan ’s avonds door naar Patronaat waar in de kleine zaal onder meer Odonis Odonis en Barn Owl zullen optreden en The Oscillation in het gratis toegankelijke café. Daarnaast zijn er op die dag ook speciale Record Store Day uitgaven verkrijgbaar.

De shows op de verschillende locaties zijn zo goed mogelijk op elkaar afgestemd, zodat het publiek niets hoeft te missen. Met behulp van het bijgevoegde blokkenschema kan men een mooie route langs alle platenzaken volgen, eindigend in Patronaat.

Verder zal er vanuit Haarlem Vinyl Stad op regelmatige basis gelimiteerde 7-inches uit worden gebracht met daarop gevestigde en opkomende bands en artiesten. Elke uitgave zal zijn eigen thema hebben, waardoor een breed scala aan genres aan bod komt. Deze 7-inches zullen een serie collectors items vormen.

De initiatiefnemers haken hiermee in op de huidige vinyl trend. Waar de CD verkoop achteruit gaat, stijgt de vraag naar mooi fysiek product. Vinyl is daarop hét antwoord. Het pas geopende Suburban Record Store en de mooie initiatieven van de andere platenzaken laten het geloof en vertrouwen in het product zien. De samenwerking met podium Patronaat is daar een logisch vervolg van.

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004010364978,1000004012056770″ price_range=”undefined” name=”vinyl stad” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1334410178_links.css”]

Haarlem Vinyl Stad

Irrational Library:  Doelstraat 31

Patronaat:  Zijlsingel 2

Tipitina: Schagchelstraat 12

Sounds Haarlem:  Grote Houtstraat 141

North End Haarlem:  Marsmanplein 19

Suburban Record Store: Donkere Spaarne 14-zwart