Anny!

Move over Leaf want here comes Anny!.

Na een sucesvolle periode met de band Leaf is Annemarie Brohm nu aktief als soloartiest Anny. Met een koffer vol ideeen en een bak vol inspiratie gaat Anny de wereld overtuigen van haar ongetemde inspiratie.Een interview met deze gedreven zangeres.

De band Leaf blijft onlosmakelijk verbonden met de vrolijke zomerhit Wonderwoman (Why Is Life So Boring). Die band ging twee jaar terug ter ziele en nu werkt Anny! aan haar solocarriere. Die leverde al twee mooie singles op: My Man en de aankomende hit Dirty Wonderful Mistake. Anny mijmert nog even over haar periode met Leaf. ”Ik kijk met een mooi gevoel terug op de band Leaf. We hebben fantastische momenten meegemaakt en veel van elkaar geleerd. Toch wilden we verder groeien, nieuwe wegen inslaan. Dat leidde uiteindelijk tot die onvermijdelijke breuk, nu twee jaar terug. Het was niet makkelijk voor ons allemaal, maar het was een onvermijdelijk proces. Voor mij leverde het in ieder geval weer nieuwe inspiratie op. Het motiveerde me om op zoek te gaan naar een eigen geluid, een nieuwe boodschap en vooral teksten schrijven voor mezelf. Ik ben altijd al iemand geweest die graag uitdagingen aangaat. Nu ben ik helemaal op mezelf aangewezen en ga helemaal voor een nieuwe droom”.

Motivatie en inspiratie

Annemarie Brohm anno 2012. Voor mij in Amsterdam zit een zelfverzekerde zangeres die goed in haar vel zit. Ze zit vol motivatie en nieuwe ideeen en die stopt ze graag in haar nieuwe muziek. “Vlak nadat Leaf stopte heb ik al mijn frustraties, maar ook mijn ongelimiteerde positiviteit gepakt en heb die gestopt in nieuwe liedjes. Ze vloeiden met gemak, ik stroomde over van de inspiratie. Uiteindelijk resulteerde dat in 36 liedjes, geschreven met verschillende co-writers”. Opvallend was dat alle liedjes die Anny! geschreven had een verschillende sound en stijl kennen. Ze moest dan ook op zoek naar een producer die de nummers ook muzikaal kon vorm geven. De keus viel op de Deense Jonas Filtenborg. Samen met hem ging Anny! aan de slag. Ze moesten een band samenstellen, repeteren, opnamen, mixen, bijschaven….uiteindelijk kwam er een album uit waar momenteel nog aan geschaafd wordt. Dat album zal in mei het licht gaan zien.

Compleet

Wanneer je de single My Man hoort laat die een kant zien van Anny! die we tot nu toe niet kenden. De zangeres laat er een mooie rockstem horen met een rauw bluesy kantje. “Het nummer beschrijft het verlangen naar een partner op het moment dat je zoveel hebt om samen te delen. Een zoektocht naar het ultieme geluk: die ene persoon die je wereld compleet maakt”. Een ding is nu al duidelijk: van Anny! gaan we de komende tijd nog veel horen. “Ik ben een en al positiviteit. De komende tijd hoop ik op vele podia en festivals te staan. Ik kom jullie daar vast wel een keer tegen” (AR)

De nieuwe single van Anny heet ‘Dirty Wonderful Mistake’.

Tekst: Anneke Ruys

Foto’s Isabel Nabuurs

‘Dirty Wonderful Mistake’ is beschikbaar in iTunes

Lees Anny’s nieuwe blog over ‘Dirty Wonderful Mistake’ & meer op annymusic.nl

Meer informatie en contactgegevens op

WWW.ANNYMUSIC.NL

[bol_product id=”1000004005697723″ price_range=”undefined” name=”Leaf” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1335987624_links.css”]