Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Den Haag goed bezocht.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag was ook dit jaar weer succesvol. Veel bezoekers kwamen af op Nick en Simon, maar ook Fisher-Z, Blaudzun, Ali B en vele anderen.

De weergoden waren de Nederlandse Bevrijdingsfestivals dit jaar redelijk goed gezind. Het was met een graad of tien veel te koud voor de tijd van het jaar, maar het was tenminste praktisch droog.

Het Haagse Bevrijdingsfestival was ook dit jaar meer dan muziek alleen. In het Theater aan het Spui waren debatten, muziek en theater. In de Centrale Bibliotheek waren lezingen, stand-up comedy, debatten enzovoort.

 

Een groep van negentien bekende zangers en zangeressen treedt op het Bevrijdingsfestival Den Haag éénmalig samen op. Onder andere Leoni Jansen, Giovanca, Izaline Calister, Julya Lo’ko, Leoni Jansen, Lilian Vieira en Shirma Rouse stonden 5 mei voor het eerst samen op het podium op het Spuiplein in Den Haag.

Het concert maakte deel uit van de The MasterPeace Imagine Tour die 5 mei langs drie Bevrijdingsfestivals trekt: Wageningen, Utrecht en Den Haag. Bij deze festivals brengen de vocalisten een unieke show, onder leiding van Leoni Jansen.

De vocalisten tijdens het unieke concert op 5 mei waren onder meer: Leoni Jansen, Dhroeh Nankoe, Giovanca, Izaline Calister, Julya Lo’ko, Leoni Jansen, Lilian Vieira, Nina June, en Shirma Rouse.

 

Bij het optreden van Nick en Simon – die eerder per helicopter op de Waalsdorpervlakte geland waren – stond het Spuiplein helemaal vol. Ook de optredens van Fisher-Z en Ali B Op Volle Toeren mochten op veel bezoekers rekenen. Verrassend was ook de Utrechtse band The Medics. Met hun dansbare rock a la Strokes en hun onstuitbare energie wisten zij ook het Haagse publiek in te pakken.

Fotografie: Anneke Ruys & Moos Wolfs

[bol_product id=”1000004012170546,1000004011852099″ price_range=”undefined” name=”bpopdenhaag” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1336574751_links.css”]