Jan Akkerman en Eric Vloeimans

Passie en gedrevenheid bij Jan Akkerman en Eric Vloeimans.

Concert verslag : Jan Akkerman + Band plus  Eric Vloeimans  op 19 Mei 2012

Locatie:                Gebouw -T  te  Bergen op Zoom

Jan Akkerman is dit jaar overal in het land te zien en natuurlijk te horen .

Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar.

Als  improvisator laat Akkerman zien waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor gitaar en muziek met zijn vaste bandleden, Coen Molenaar (toetsen), Wilbrand Meischke (bas) en Marijn van den Berg (drums).

Met zijn eigen programma Minor Details  trekt  Jan met de Jan Akkerman Band door het land en heeft  steeds volle zalen maar ook met zijn nieuwe programma  My Brainbox tourt Jan Akkerman  samen met Bert Heerink (vroeger de stem van de wereld beroemde hardrockformatie Vandenberg) door het land en is ook daarmee succesvol bezig in 2012.

Zie op www.janakkerman.nl  de complete concert lijst in Nederland dit jaar.

Gisteravond speelde Akkerman in weer een totaal een andere samenstelling n.l. met Jazz trompettist Eric Vloeimans waarmee hij vorig jaar op het North Sea Jazz festival in Rotterdam Ahoy speelde.

Eric Vloeimans is een trompettist die het tempo en het gitaar spel  van Jan  Akkerman goed aanvoelt en ook op zeer hoog niveau muzikaal tegenspel geeft  met als resultaat soms een spetterend muzikaal sparren in Gebouw -T in Bergen op Zoom met technische hoogstandjes van zowel  Eric Vloeimans als van (in mijn opinie!) nog steeds ‘s werelds beste gitarist  Jan Akkerman.

Ook vise versa vult Jan op weergaloze wijze zijn gitaarpartijen in als Eric Vloeimans in zijn deel  van  de  gespeelde songs de lead partij speelt.

In 2001 kreeg Eric Vloeimans de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. In 2011 werd Vloeimans onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende muziekuiting van het afgelopen seizoen.

Genieten was het dus weer in Bergen Op Zoom zaterdag j.l. wat ook door het in groten getale aanwezige publiek werd beaamd. De organisatie was bijzonder goed en gastvrij daar,chapeau! Geen enkele wanklank werd gehoord alleen maar respect voor deze top musici.

Als Support Act voorafgaand aan het concert van Jan Akkerman en Eric Vloeimans trad singer/ songwriter Jelske op.  Zie voor verdere info en optredens in het land:  www.jelske.nl

Ze bracht afwisselend spelend op gitaar en keyboard /piano een  programma van haar eigen songs van haar onlangs uitgebrachte nieuwe cd met de titel “Breeze” .Eea klonk erg verfrissend en het optreden zag er zeer verzorgd uit.

Verslag en foto’s:  Hans Colijn

[bol_product id=”1002004006165841,1000004003135556″ price_range=”undefined” name=”Jan Akkerman” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1337666126_links.css”]

[bol_product id=”1000004012129593,1000004011644807″ price_range=”undefined” name=”Eric Vloemans” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1337666198_links.css”]