Mara Sophie

Introducing….Mara Sophie.

Great Day is de titel van het album van de 29-jarige Mara Sophie. Een plaat vol jazzy popnummers, gebracht met een relaxte, pure stem. Een nieuw ingeslagen weg voor de zangeres, die hiermee aan haar grote avontuur begint.

Door Anneke Ruys

Pink is de single van je album Great Day. Dat is toch een cover van Aerosmith?

Ja dat klopt. Maar ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Het nummer gaat over jezelf zijn en datgene doen wat je gelukkig maakt. Weg vooroordelen. Laat iedereen in zijn of haar eigen waarde. Dat zijn dingen die mij helemaal aanspreken. Daarom was het ook een nummer wat ik graag op wilde nemen.

Heb je zelf wel eens met vooroordelen te maken gehad?

Ja daar weet ik alles van. Ook de artiestenwereld zit vol vooroordelen. Vroeger was ik een ‘volle vrouw’ en ik heb heel veel moeten afvallen, omdat ik me goed wilde voelen. Eigenlijk zou dat niet zo moeten zijn. Ook vrouwen die niet de perfecte maten hebben zijn prachtig. Jammer dat dat doorgaans niet zo gezien wordt. En dat terwijl we toch allemaal mooie en unieke wezens zijn.

Je  beschrijft je muziek als ‘jazzy pop’. Toch heb je ooit een klassieke opleiding gedaan.

Ik begon aan de klassieke opleiding van het conservatorium. Dat heb ik als een worsteling ervaren. Dat was vooral omdat ik me daar niet vrij voelde. Bij alles wat ik zong werd gevraagd: waarom doe je dat nummer? Waarom zing je het zo? Toen ik de overstap naar de jazzopleiding maakte wist ik dat ik de juiste keus maakte. Het paste veel meer bij me.

Toch was je nog niet helemaal tevreden.

Ik wilde dingen toch anders doen. Omdat ik me niet helemaal gelukkig voelde met wat ik deed. Ik moest gaan doen wat ik zelf wilde en me niet laten beinvloeden door anderen. Dat was het moment dat alles anders werd. Ik koos voor mezelf en dat voelde goed. Dat moment voelde als Great  Day, meteen een mooie titel voor een album.

Je leven veranderde drastisch.

Ik besloot behalve een andere muzikale koers te varen ook beter voor mezelf te gaan zorgen. Dat betekende gezond eten en sporten. Ik nam afscheid van vriendschappen die niets opleverden en besloot mijn eigen liedjes te gaan schrijven. Alleen ikzelf zou bepalen hoe mijn liedjes gingen klinken. Het voelde heel erg goed allemaal.

Great Day is nu officieel uit. Ben je blij?

Wat heet! Ik voel me heel erg gelukkig met mijn album. Het grote avontuur begint nu pas écht. Ik voel me sterker en zelfverzekerder dan ooit. Dat kun je ook zeker in mijn muziek terughoren. Nu wil ik mijn muziek delen met iedereen die het maar wil horen.

Een spannende periode dus.

Ja dat ook. Ik ga heel veel optreden en veel nieuwe uitdagingen aan. Op 16 juni doe ik drie nummers live bij Radio 2, TROS Muziekcafe en er komen nog veel meer spannende dingen aan. Ik realiseer me steeds meer hoe mooi muziek eigenlijk is. Het is een universele taal die verbroedert en verenigt. Dat is toch wel een extra mooi gevoel” (foto’s Rayzorsharp en Frans van Zijst)

www.marasophie.nl

[bol_product id=”1000004012215037″ price_range=”undefined” name=”Mara Sophie” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1337774903_links.css”]