Natalia Jayden

Introducing…Natalia Jayden.

Natalia Jayden is een nieuwe ster aan het muziekfirmament. Ze werd door de bekende Zweedse producer Martin Terefe de hemel in geprezen en uitgenodigd om een album op te nemen. Kissing The Outcast kwam daaruit en is een afwisselende plaat met een internationaal geluid geworden.  Deze in Polen en geboren en in Nederland opgegroeide singer-songwriter staat aan het begin van een veelbelovende carrière.

Hoe zou je je muziek omschrijven?

Heel breed. Van catchy pop tot jazzy soul. Puur en oprecht, dat wel. En vooral met veel gevoel en recht uit het hart. Ook zou ik zeggen krachtig en gevoelig tegelijk.

Je carrière gaat als een speer.

Ja alles is de laatste maanden in een stroomversnelling beland. Ik mocht een internationaal contract tekenen en vanaf dat moment gaat het allemaal ongelooflijk goed.

Hoe kom je aan zo’n internationaal contract?

Ik kreeg de mogelijkheid om met Grammy Award winnaar Martin Terefe op te nemen. Met hem ben ik in contact gekomen nadat ik mijn liedjes had opgestuurd naar een paar producers. Hij was er een van en nadat hij mijn songs had gehoord werd ik uitgenodigd. Het klikte meteen en toen hebben we Kissing The Outcast opgenomen.

Je bent in Polen geboren, maar in Nederland opgegroeid.

Ik ben wel Pools en woon in Nederland, maar voel me meer een wereldburger.Naast die twee landen heb ik ook een tijdje in Londen gewoond. Ik voel me eigenlijk overal thuis.

Is het album snel opgenomen?

Nee ik heb er twee jaar lang aan gewerkt. Die tijd ging vooral zitten in het opbouwen van mijn carrière en keuzes maken wat betreft mijn muzikale richting. Op albumopnamen zelf stonden er in twee weken op.

Het gaat nu best snel allemaal. Sta je wel eens stil bij alles wat je meemaakt?

Eigenlijk niet genoeg. Ik realiseer me natuurlijk dat het bijzonder is om een album in Londen op te nemen. Aan de andere kant vond ik het ook moeilijk. Ik was in die opname studio omgeven door wereldsterren en top producers. Omdat ik een beginnende artiest ben voelde ik me soms ook wel ‘klein’. Gelukkig is dat nu weer anders. Ik voel me nu meer zeker van mezelf en vooral erg trots op mijn plaat.

Je hebt niet altijd een makkelijke jeugd gehad.

Nee. Ik kom uit een gezin van gescheiden ouders. Mijn ouders hadden vroeger vaak ruzie en ik zat daar middenin. Op een gegeven moment zijn ze uit elkaar gegaan. Toen ging ik met mijn moeder mee naar Nederland. Ik moest heel erg wennen aan een ander leven. Op een gegeven moment ging ik terug naar mijn vader in Polen. Dat werkte niet en ik kwam weer in Nederland terecht. Ik voelde me ongelukkig en heb zelfs anorexia gehad. Ik heb alles uiteindelijk overwonnen en nu ben  ik helemaal klaar voor een mooie toekomst.

Wat wil je kwijt over je album Kissing The Outcast?

Mijn debuut werd dus opgenomen in de Londense Kensaltown Studio’s.  Ik heb hulp gekregen van sterproducers Martin Terefe (James Morrison, Joshua Radin, Beverly Knight) en Andreas Olsson (KT Tunstall, Charlotte Church, Mutya Buena). Ik heb ook zelf liedjes geschreven voor mijn album. Mensen zeggen soms dat ik als Adele klink of als Katy Perry en Lady Gaga. Maar ik wil vooral mijn eigen geluid laten horen.

Drukke tijden?

Jazeker. De komende weken doe ik veel promo voor mijn album, maar ook een paar shows. Zoals 6 juni in de P60 in Amstelveen met Rochelle. In het najaar komt er een clubtour en ik ga ook nog naar L.A. voor een schrijfsessie voor mijn tweede album alweer. Ik hoef me voorlopig niet te vervelen!

Fotografie: Joram Blomkwist

www.nataliajayden.com

[bol_product id=”1000004012268996″ price_range=”undefined” name=”Natalia Jayden” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1338281001_links.css”]