Norah Jones

Mooi optreden in Carré.

Na een afwezigheid van twee jaar gaf Norah Jones gisteren een concert in Carré.

Welke artiest wil er geen concert weggeven in het Amsterdamse Carré. Daar waar je muziek het best tot zijn recht komt, dank zij een pracht akoestiek. Norah Jones voelde zich daar als een vis in het water met haar band. Haar sound van nu – meer uptempo en gitaar getint – komt goed tot zijn recht in de mooie zaal.

Jones brengt tijdens haar optreden een mooie mix van haar – vijfde – album ‘Little Broken Hearts’ en haar vorige platen. Hier blijkt maar weer dat Jones niet op een enkel genre is vast te pinnen. Ze switcht met gemak van jazz naar country over naar de nieuwe sound. De zangeres laat graag zien dat ze volwassen is geworden en dat ze graag doet waar ze zin in heeft. Qua looks ziet ze er met het kort geknipte haar uit als een ‘vamp’  en ook de muziek is anders.

Het Amsterdamse optreden wordt er eentje waarin afwisseling centraal staat. Jones neemt afwisselend de gitaar ter hand, nadat ze ook regelmatig achter de piano of de keyboard kruipt. Zelfverzekerd staat of zit ze daar, zichtbaar genietend van het optreden waarin ook haar sfeervol spelende band een belangrijke rol heeft.

Jones brengt bekende en minder bekende nummers als ‘Sunrise’, ‘Don’t Know Why’, Lonestar, Cold Cold Heart’, Miriam’ en de mooie akoestische afsluiter ‘How many Times Have You Broken My Heart’. Een anderhalf uur durend optreden waarna de bezoekers in volle tevredenheid naar huis kunnen keren. Norah Jones 2012 maakt nog steeds mooie, sfeervolle muziek waarbij je op sommige momenten heerlijk kunt wegdromen

Tekst: Anneke Ruys

Fotografie: Eric van Nieuwland

[bol_product id=”1000004012128997,1000004004860549,1000004011202357,1000004010652972″ price_range=”undefined” name=”Norah Jones” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1338278707_links.css”]