Qué Pasa

10 Jaar Qué Pasa in de Melkweg.

Dé mestizo fiesta van Amsterdam bestaat 10 jaar!

Dit jaar bestaat Que Pasa, dé fiesta van Amsterdam die in 2002 een nieuw muziekgenre in Nederland introduceerde, tien jaar en dat moet gevierd worden!

Uiteraard gebeurt dat op de plek waar het een decennium geleden allemaal begon en waar het geschiedenis schreef: de Melkweg.
Deze jubileumeditie op vrijdag 8 juni staat ook nu weer garant voor de heerlijke mestizosound zoals je die van Que Pasa gewend bent met een speciaal optreden van de Argentijnse band Capitan Tifus.

Op 2 mei 2002 zag Que Pasa het vurige levenslicht in de Melkweg en werd al snel hét feestje waar de liefhebber van latin in de breedste zin – van ska tot rock en van hiphop tot reggaeton -zich met een cocktail in de hand de billen van het lijf danste. Een vrolijke mix van baanbrekende artiesten als Manu Chao, Sergent Garica, El Gran Silencio, Panteón Rococó en Babylon Circus zorgde elke avond voor een spetterend feest .

De Franse Manu Chao, die als groot inspiratiebron voor Que Pasa geldt (de avond heette de allereerste week zelfs Patchanka, naar het debuutalbum van zijn band Mano Negra), trad niet alleen op tijdens Que Pasa, maar is ook een keer spontaan aan komen waaien om zomaar plaatjes te draaien.

Met Manu Negra introduceerde hij een nieuw genre: Mestizo: een mengelmoes van latin, salsa, reggae, ska, rock, punk, elektronische muziek en hip hop welke de basis is geweest voor 10 jaar Que Pasa. Andere bekende namen in het genre zijn onder andere Amparanoia, Dusminguet, Che Sudaka, Fermin Muguruza, La Kinky Beat, Macaco, Ojos De Brujo en de eerste noemenswaardige Nederlandse mestizoband: Mala Vita; allen bands die op Que Pasa een optreden hebben verzorgd.

Het DJ duo Condor Soun’ (DJ Eduardo & DJ Rodigo) zijn de residents van het eerste uur en draaiden tot diep in de nacht, al dan niet op de themaspecials als Dia de Los Muertos en 10 años de Zapatistas. DJ Eduardo heeft zich zelfs acht jaar aan Que Pasa verbonden.
Que Pasa was ook vertegenwoordig op menig festival als Lowlands, Uitmarkt en Amsterdam Roots Festival. Ook verzorgde het afterparty’s zoals voor de show van Calle 13. Vanaf 2009 verplaatste de Que Pasa-hittegolf zich naar de overburen: Sugar Factory, maar gelukkig keert het deze avond voor het jubileum weer terug naar haar roots.

Voor iedereen die er ooit was en iedereen die zich voor zijn kop slaat er nooit geweest te zijn: save the date voor een stampend, swingend feestje met een liveoptreden, DJ’’s en de presentatie van het nummer (met de titel ‘Paracetamol’) dat speciaal geschreven is voor Que Pasa!

10 JAAR QUE PASA

vr 8 juni, Melkweg Amsterdam (Oude Zaal)
aanvang: 23.00 uur
tickets à € 10 + lidm verkrijgbaar via www.melkweg.nl, www.ticketservice.nl en de bekende
voorverkoopadressen.
www.quepasa.melkweg.nl