Rocco Con Buscemi

Sfeervol en melancholisch album Rocco Con Buscemi.

Het klinkt op het eerste gehoor als een vreemde combinatie: de Belgisch-Italiaanse crooner Rocco Granata met de loungepionier en zeer gewaarde DJ Buscemi.

Toch pakt het heel goed uit op het album Rocco Con Buscemi. Er wordt een perfecte mengeling gecreerd tussen Buscemi’s jazzy lounge muziek met de Italiaanse groove van Rocco Granata. We kennen hem vooral van de jaren ’60 en van de internationale megahit ‘Marina’ die vandaag de dag nog steeds volop gecovered wordt door artiesten van nu. Maar Granata heeft niet stilgezeten en is ook en de jaren erna aktief geweest, alleen niet vaak meer in de hitlijsten. Het resultaat van ‘Rocco Con Buscemi’ is sfeervol en melancholisch en hét perfecte cocktailtje voor een warme zomeravond.

De hese, nostalgische stem van de inmiddels 73-jarige Rocco matcht mooi met de zwoele slow dansmuziek van Dirk Swartenbroeck a.k.a. Buscemi. ‘Rocco Con Buscemi’ klinkt fris, hedendaags en zelfs vernieuwend vanwege de bijzondere combi. Een plaatje vol Brazilian grooves, lounge, nu-bossa en nog veel meer. Terrasje of strandtentje, tropisch cocktailtje in de hand en de cd speler op repeat. Laat de zomer nu maar komen. ****

Tekst: Anneke Ruys