Spasmodique

Spasmodique met Agent Side Grinder in Haarlemse poptempel.

Op donderdag 10 mei stonden de bands Spasmodique en Agent Side Grinder samen in Patronaat in Haarlem.

Spasmodique (begin jaren tachtig) ging voor het eerst uit elkaar in 1992, na een aantal hectische jaren waarin 5 albums verschenen en er uitvoerig werd getourd door heel Europa. In 2002 vond een reünie plaats met een nieuw album en een tournee waarin ook Patronaat werd aangedaan.

De groep gaf zijn laatste concert in september 2003 als voorprogramma van Killing Joke.
Voor de huidige  ’tweemalige’ reünie stelt de band twee verschillende setlijsten samen waarbij wordt geput uit het gehele oeuvre!

Het Zweedse rocking electro monster Agent Side Grinder ontplofte in de scene in 2008 met hun gelijknamige debuut-album. De muziek was “an uncompromising, never-heard blend of industrial, post-punk, old style EBM and electro topped with the apocalyptic crooning of singer Kristoffer Grip”, aldus het Britse music fanzine 20JazzFunkGreats , dat de formatie ook betitelde als “sensation of uncomfortable pleasure”. Dat mochten ze in Patronaat in Haarlem laten zien! (Patronaat).

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004007408072,1000004003153468″ price_range=”undefined” name=”spasmodique” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1336910958_links.css”]