Concert At Sea Zaterdag

Fotoverslag van zaterdag 30 Juni 2012.

Om precies 13 uur trapte Trijntje Oosterhuis dag 2 af van Concert @Sea 2012

Meteen knalde Trijntje er in en de sfeer zat er na de succesvolle eerste CAS dag nog steeds goed in. Een mix van haar nieuwste door Anouk geschreven en geproduceerde cd Wrecks we Adore kwamen voorbij maar ook was het een genoegen de oude Total Touch songs nog eens voor bij te horen komen.

Met Lisa Lois o.a.in de backing vocals en een geweldige band met leden van de Ilse Delange band als gast artiesten was het geheel meteen een droom start. Intussen was het plein al vol gelopen met 40.000 festivalgangers die in het zonnige maar toch af en toe bewolkte weer zich te goed deden met muziek, bier, frisdranken en andere festival bezigheden. Waylon was precies als hij altijd is ruim op tijd aanwezig en gaf een spetterend opreden.

Hij zorgde ervoor dat hij al bij de nieuwste single the Escapist (als 3e song) de menigte met op Elvis lijkende heup bewegingen al helemaal in extase bracht, verder kwamen ook alle bekende songs voorbij en met Wicked Way sloot Waylon af. Hij zette tevens zijn goede vriend, Zeeuws gitarist Stephan Siwabessi in het zonnetje en liet hem vol aan de bak in een super gitaar solo. Top!

Op de andere Umoja podium waren  de bands Volt Violin en Lorraine en zangeres Gemma Hayes en Ed, Lefties Soul Connection en Memphis Maniacs  nog te zien om de toeschouwers maar zo veel als mogelijk de verschillende muziekstijlen aan te bieden en te laten genieten.

Het wachten bij het hoofd podium was op Back to the Zoo en de Dijk. Back to the Zoo: geen commentaar, een groot feest, wat een opmerkelijke ontwikkeling heeft deze band doorgemaakt sinds ik ze op Klomp pop een paar jaar geleden pas nog zag als aankomend talent. De Dijk, festival bij uitstek in de meest positieve zin des woords was een aaneenschakeling van de ene hit na de andere en de zeis werd duidelijk gescherpt! Een grote meedeinende mensen massa was ook voor de bandleden steeds weer een geweldige ervaring en die zijn wel wat gewend denk je dan.

Alle bekende hits kwamen voorbij zowel goud van oud en de bekende songs van de laatste CD “Scherp de Zeis”, Huub van der Lubbe had er duidelijk zin in en genoot zichtbaar van het enthousiasme op het enorme brede toneel met uitlopers aan beide kanten naar de VIP deks en gaf zelfs een niet geplande toegift. Jammer dat ze er een jaartje tussen uitgaan maar wie weet komen ze eerder terug op CAS? Who knows. Het regende helaas geen zonnestralen toen Ilse Delange haar optreden begon maar bakken regen uit de avondlucht..

Dat was geen enkele belemmering voor het inmiddels in plastic poncho’s gehesen publiek te blijven staan en vol uit te genieten en mee te zingen.

De in het najaar geplande nieuwe cd zal de toch al zo gevarieerde setlist alleen nog maar meer opfleuren en dan zal Ilse DeLange met een uurtje niet klaar zijn om de nu al talloze hits ten gehore te brengen. Wellicht is het nu ook al tijd voor een nieuwe Greatest Hits cd?

Ook de nieuwste single Hurricane werd live gedaan en de fans kijken nu al verlangend uit naar 2 keer een Gelredome concert. Ja, dan The Baseballs, de uit Duitsland afkomstige band met het herkenbare geluid van de hit Umbrella was een groot succes.  Met aan het eind nog een vlammende vuur act was het een van de vele hoogte punten. Voor herhaling vatbaar. Er werd tijdens het optreden meteen van het publiek gebruik gemaakt om hun nieuwste video op te nemen dus even afwachten wanneer die te zien is.

Als slot een uur Blof daar zeg je geen nee tegen en met Blof werd meteen afscheid genomen van een geslaagde Concert @ Sea 2012. Dank aan de Organisatie, Blof en alle mensen die voor de veiligheid, brandweer en EHBO hebben gezorgd en de vele mensen die je dan als verslaggever/fotograaf toch altijd vergeet.

Tekst en Fotografie: Hans Colijn

[bol_product id=”1000004011667019,1000004012295854,1000004011604644,1000004012170870″ price_range=”undefined” name=”cas20121″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1341255012_links.css”]