Festival De Beschaving

Festival deBeschaving klaar voor de start!

Met een goed gevoel dendert Festival deBeschaving af op een veelbelovende nieuwe editie. Weersvoorspellingen lijken optimistisch, terwijl het muziekprogramma de gemoederen nu al een tijdje bezig houdt -een intelligente mix van folk, rock, pop en dance die je alleen in de Botanische Tuinen Utrecht tegen kunt komen. Zaterdag 30 juni is het zover, het meest eigenwijze festival van Nederland gaat voor een ultiem vervolg!

 Geen valse beloftes, een blik op de line-up zegt namelijk genoeg. Onlangs nog glorieus aanwezig op Pinkpop is er bijvoorbeeld de meeslepende rock van Blood Red Shoes. Ook van de partij in Landgraaf waren de schooiers van Will And The People, momenteel een dikke hit scorend met “Lion In The Morning Sun”, maar ook garant staand voor een zomers feestje, zo bleek, Festival deBeschaving gaat het meemaken. Dan is er nog de folktronica van Alt-J ∆, op dit moment misschien wel de band waar de meeste buzz omheen hangt, diep doordachte, alternatieve pop oftewel ideaal festivalvoer. Als muzikaal tegenwicht staat vervolgens ook het uit Hollywood afkomstige Vintage Trouble op het affiche, een band die juist extraverte, soulvolle rock laat horen. Momenteel tourend met Lenny Kravitz, zaterdag 30 juni maken ze acte de présence in de Botanische Tuinen.

Festival als ontdekkingstocht

Nergens zo’n extravagant programma als op Festival deBeschaving. Theater en dans maar ook medische weetjes en wetenschappelijke experimenten. Zo kun je een koekje te eten krijgen, en ben je vervolgens een paar uur via GPS te volgen. Dan blijkt dat je bij schrijver Herman Brusselmans hebt gehangen, vervolgens bij het wetenschappodium deBestuiving hebt geluisterd naar lezingen van Paulien Cornelisse en filosoof Bas Haring, om daarna een dansje te doen bij de Amsterdamse dubstep-dj Gomes.

Festival deBeschaving is een ontdekkingstocht. Geen rechtlijnig dagje uit, maar fijnzinnig vertier tegenover onvervalst vermaak. Mooie gitaarmuziek van Case Mayfield versus de uitzinnige sounds van Slagsmålsklubben. Of de hitgevoelige popsongs van Zulu Winter versus de 8bit dance van EINDBAAS. Om tussendoor je DNA te checken, portret vast te leggen en je danskwaliteiten te testen.

Met 5 podia en meer dan 60 acts is de meest opvallende speler in het Nederlandse festivalseizoen er simpelweg klaar voor!

Festival deBeschaving 2012

Zaterdag 30 juni, 12.00 – 23.00 uur, Botanische Tuinen, Utrecht

Tickets: € 22,50 (excl. reserveringskosten) via de website, Plato en Free Record Shop

www.debeschaving.nl

Volledige programmering + timetable: www.debeschaving.nl/download/deBeschaving_2012_timetable.pdf

Festival Teaser 2012: http://youtu.be/u1cc9bcuUac

Volg ons ook op Facebook en Twitter!