Joss Stone

 Joss Stone terug met The Soul Sessions Volume 2.

Releasedatum: 20 juli 2012

Op 20 juli verschijnt het nieuwe studioalbum van Grammy- en Brit award winnares Joss Stone getiteld The Soul Sessions Volume 2. Het album verschijnt via haar eigen Stone´d Records en S-Curve (het label dat haar ruim tien jaar geleden tekende), gelicenseerd aan Warner Music UK voor de wereld. The Soul Sessions Volume 2  is een vervolg op haar succesvolle debuutalbum van tien jaar geleden, The Soul Sessions (2003), dat wereldwijd meer dan vijf miljoen keer over de toonbank is gegaan.

The Soul Sessions Volume 2 bevat soulklassiekers zoals (For God’s Sake) Give More Power To The People (origineel van The Chi Lites), The Love We Had waarvan het origineel moet worden toegekend aan The Dells en The High Road (origineel van Broken Bells). De eerste single van het album is While You’re Out Looking For Sugar (origineel van The Honey Cone) en is vanochtend officieel in promotie gegaan.

Begin dit jaar werd Stone herenigd met S-Curve´s Steve Greenberg en gaf ze in New York en Nashville twee waanzinnige optredens met een cast aan stermuzikanten zoals de legendarische Ernie Isley en de rasechte Soul Sessions aanhanger Betty Wright. Deze sessies resulteerden in The Soul Sessions Volume 2. Tien jaar na Stone´s eerste album – dat is opgenomen toen ze nog maar vijftien jaar oud was – heeft ze met The Soul Sessions Volume 2 zonder twijfel een nieuwe fase van volwassenheid bereikt. Stone mengt met haar vocaal evenwichtige stem jazz, R&B, blues en soul feilloos met elkaar, vol power en passie.

Stone zegt: “I really had fun revisiting The Soul Sessions idea and I’m really pleased with the results. I’ve committed long term to my label Stone’d Records, but it felt right to team up with Steve and S-Curve again for this release. I think there are some great songs on the album and I loved performing them with such brilliant musicians – so I hope people enjoy it.”

Woensdag 6 juni geeft Joss Stone voor het eerst sinds twee jaar een optreden voor een select gezelschap in het uitverkochte Under The Bridge in Londen. Het zal de eerste keer zijn dat Joss nummers van The Soul Sessions Volume 2 live speelt. Dit bijzondere optreden is in Nederland te volgen via de live stream op de website van MSN, morgenavond rond de klok van 22 uur.

Joss Stone (Joscelyn Eve Stoker) is geboren in Dover (Engeland). Haar debuutalbum The Soul Sessions (2003) betekende haar grote doorbraak en is bekroond tot triple platina in de UK. Stone´s tweede album Mind, Body and Soul haalde de eerste plaats in de Britse album charts en kreeg samen met de single You Had Me een nominatie voor een Grammy Award in 2005. Wereldwijd heeft Stone al meer dan tien miljoen albums verkocht en ze heeft twee Brit Awards en één Grammy Award op zak.

[bol_product id=”1000004011410024,1000004003078372,1000004004897758,1000004011555386,1000004005017186″ price_range=”undefined” name=”Joss Stone” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1339052623_links.css”]