Metropolis

Hoogstaand gratis festival komende zondag in Rotterdamse Zuiderpark.

Komende zondag 1 juli barst in het Zuiderpark te Rotterdam vanaf 12.00 uur de 24e editie van het Metropolis Festival los. Het gratis toegankelijke festival staat bekend om de programmering van vernieuwende, talentvolle popmuziek, de uitgebreide festivalmarkt en een prachtig uitgestrekt terrein, waar jaarlijks rond de 40.000 bezoekers verwelkomt worden.

Thinkers, Workers en 3FM Serious Talent podium
Op verschillende podia verzorgen artiesten uit binnen en buitenland liveoptredens. Dit jaar kijken we uit naar: Other Lives, Thee Oh Sees, Kraantje Pappie, Rats On Rafts, Capeman, Vanderbuyst, Nick Waterhouse, Skip & Die, We Are Augustines, Yukon Blonde, Bombay Show Pig, Cerebral Ballzy, Active Child, Connan Mockasin, The Kik, Palio Superspeed Donkey, Yori Swart, Jungle By Night, F.Stokes, Señor Sandor.

Exclusieve VPRO 3voor12 sessies
Naast het uitgebreide publieksprogramma host VPRO 3voor12 exclusieve sessies met onder anderen Jungle By Night en Yukon Blonde. De sessies zijn beperkt toegankelijk, via de website van Metropolis Festival volgt het programma.

Metropolis Times
Metropolis Festival brengt dit jaar voor het eerst The Metropolis Times uit, een unieke festivalkrant gemaakt door de bezoekers van het festival.
Via social media werd het publiek uitgenodigd om Fanbassador te worden van één van de twintig optredende acts. Hiervoor werden zij gevraagd in het kort op te schrijven waarom juist hun favoriete band op 1 juli niet gemist mag worden.
Vanaf donderdag 21 juni is The Metropolis Times in gelimiteerde oplage gratis af te halen bij podia, cd-winkels en cafés in Rotterdam en omgeving.
Een PDF-versie is te downloaden via de website www.metropolisfestival.nl en via de facebook pagina van het festival.

EK Finale
Op 1 juli wordt ook de finale EK voetbal gespeeld, daarom start Metropolis dit jaar een uur eerder om 12.00 uur en loopt af om 19.30 uur, ruim voor aanvang van de wedstrijd.

Afterparty in Rotown
Na afloop van het festival volgt traditiegetrouw de gratis toegankelijke afterparty van Metropolis in Rotown, waar je verrast wordt met intieme optredens van bands die eerder op de dag in het Zuiderpark te zien waren. Een band die niet op Metropolis stond, maar wel is vastgelegd voor de afterparty is Mikal Cronin.

bron: Metropolis website