Paul Weller

Zanger is als vanouds in Heineken Music Hall.

Op vrijdag 15 juni gaf Paul Weller een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Paul Weller kent al jarenlang een schare trouwe fans. Die volgen al zijn optredens, ook naar de Heineken Music Hall. Die ‘liefde’ is wederzijds want Weller maakt er geen geheim van dat hij hier graag komt. Gisteren leverde die connectie in de HMH weer een mooi en memorabel concert voor de fans op.

Paul ‘The Modfather’ Weller begon zijn muzikale loopbaan in de jaren ’70 als voorman van de legendarische Britse punkband The Jam, waarmee hij hits als ‘A Town Called Malic’, ‘That’s Entertainment’ en ‘Absolute Beginners’ maakte. Begin jaren tachtig slaat Weller een nieuwe muzikale koers in en richt The Style Council op. De band wordt vooral beïnvloed door jazz en soul, zoals goed te horen is op het succesvolle debuutalbum ‘Cafe Blue’, met daarop de hits ‘My Ever Changing Moods’ en ‘Long Hot Summer’. Daarna besluit Weller solo te gaan. En met succes. Albums als ‘Wild Wood’ en ‘Stanley Road’ met het nummer ‘You Do Something To Me’ worden door zowel pers als publiek goed ontvangen. Naast zijn vaste aanhang weet de zanger ook de ontluikende britpop generatie te bereiken. Verder wordt hij wereldwijd door musici geprezen, bands als Blur en Oasis noemen hem als hun grootste inspiratiebron.

Deze Britse pop singer-songwriter leeft al jaren op een creatieve plek en heeft voor zijn nieuwe album Sonik Kicks wederom zijn grenzen verlegd. Op zijn elfde soloalbum met gastbijdragen van Noel Gallagher en Graham Coxon mixt hij art-pop met soul, dub met messcherpe melodieën, brengt jazzy en psychedelica bij elkaar en creëert abstracte muzikale landschappen met een folk-inslag.

(Heineken Music Hall)

Fotografie: Luuk Denekamp

[bol_product id=”1000004012107474,1000004004541717,1000004000034761,1002004010935439″ price_range=”undefined” name=”Paul Weller” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1339831991_links.css”]