Roxette

Zweedse band rockt in Heineken Music Hall. 

Het was alweer een tijd geleden dat Roxette een concert gaf in Nederland Ze waren er wel maar dan op festivals als Bospop en Night Of The Proms en niet met een eigen show zoals gisteren in de Heineken Music Hall.

Roxette heeft geen gemakkelijk leven achter de rug, Naast de roem en de wereldhits werd hun bestaan in 2002 overschaduwd door de hersentumor van Marie Frederiksson. Hard heeft ze gestreden en uiteindelijk toch overwonnen. Zelfs de doctoren zagen haar genezing somber in. In 2009 stond ze samen met Per Gessle en de band op de Night Of The Proms en in 2010 op Bospop.

Dat was nu enkele jaren terug en de ziekte had duidelijk invloed gehad op Marie’s gezondheid en stem. Als een mager vogeltje stond ze toen op het podium en de hoge tonen haalde ze nog maar nauwelijks. Nu is dat veel verbeterd en stond er een getekende doch happy Marie op het podium van de Heineken Music Hall. Een Marie die er weer helemaal zin in had om de avond te delen met háár Nederlandse fans. Ook Per Gessle had er helemaal zin in en dat uitte zich tijdens het hele optreden.

Het werd een avond vol grootste hits, een trip to memory lane met vooral veel nostalgische momenten. In hun hoogtijdagen scoorde Roxette ontelbare hits, waarvan prachtballads als Listen To Your Heart, Fading Like A Flower, It Must Have Been Love maar ook up-tempo songs als The Look, Joyride, How Do You Do en Dangerous deel uitmaakten. Het publiek en Roxette waren 1 in de Heineken Music Hall en het meezinggehalte hoog. De grotendeels dertigers en ouder genoten van het optreden, waarbij veel herinneringen opgehaald werden en mooie momenten herbeleefd.

Wanneer na ruim een uur en drie kwartier de laatste tonen weggeebd zijn gaat het publiek tevreden huiswaarts. Ze hebben in ieder geval hun idolen nog een keer live kunnen zien en dat is toch heel wat waard.

Tekst en foto’s Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004011824072,1000004007148562,1000004007148367,1000004004547643,1000004012142777″ price_range=”undefined” name=”Roxette” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1341041493_links.css”]