Yes Sir Boss

band dankt bekendheid aan Joss Stone.

De eerste band op Stone’d Records van Joss Stone is de Britse feestband Yes Sir Boss. In Woodstock69 in Bloemendaal gaven zij een voorproefje van hun kunnen. Een gesprekje met bandleden Josh Stopford en Luke Potter. Joss Stone komt er ook even bij zitten.

De sound van Yes Sir Boss is enthousiast, vrolijk en up-tempo en kent invloeden van reggae, ska en rock. Op het podium is het een energieke bedoening waarbij de bandleden er geen enkele moeite mee hebben om het publiek op te zwepen. Yes Sir Boss kon wel eens een hele grote worden met op de achtergrond niemand minder dan platenbaas Joss Stone. “We kennen elkaar  van de kunstacademie in Zuid-Engeland. Josh hoorde dat Joss Stone met een eigen label bezig was en heeft haar benaderd. Dat werkte positief en resulteerde in een samenwerking” aldus Josh. “Zo is het helemaal” voegt Joss toe. Ik vind het heel leuk om een eigen label te runnen en nieuwe artiesten een kans te geven. Yes Sir Boss is een goede band met veel toekomst. Dat wil ik ook laten zien”.

Potter en Sellers genieten duidelijk van hun nieuwe ‘sterrenstatus’. “We zijn blij met de samenwerking met Joss. Ze zag onze zomers getinte muziek meteen zitten en wij haar. Soms doet ze een paar nummertjes mee tijdens onze shows, maar ze is er natuurlijk niet altijd”. In Bloemendaal is Joss er wel bij en daarom is het publiek ook in groten getale naar strandpaviljoen Woodstock69 gekomen. Daar brengt Yes Sir Boss nummers van hun aankomende album ‘Desperation State’.

De ska-reggae getinte muziek klinkt lekker enthousiast, gedurfd en vrolijk. Perfect geschikt voor een avondje op het strand dus. De band kan de aandacht van het publiek met gemak vasthouden. Pas tijdens de vier laatste nummers komt Joss Stone er zelf bij. Het enthousiasme spat van het podium af. Band en zangeres hebben het duidelijk naar hun zin. “Als platenbaas kan ik ook eens op een andere manier met muziek bezig zijn. Ik ben nu niet afhankelijk van anderen die me zeggen wat ik doen moet en dat voelt goed” had ze eerder gezegd. Yes Sir Boss vindt het allemaal best. Die extra exposure kunnen ze zeker goed gebruiken. Hou de band goed in de gaten! We gaan er in de toekomst veel meer van horen.

De LP ‘Desperation State’ van Yes Sir Boss komt in september uit, maar de EP met vier nummers is nu al verkrijgbaar of te downloaden via internet.

www.YesSirBoss.com

Tekst & Fotografie: Anneke Ruys