Asher Roth

Asher Roth + Support Act Fotosynthese op 14 November in Melkweg.

Op woensdag 14 november staat de veel besproken rapper Asher Roth, samen met support act Fotosynthese, op het podium van de Oude Zaal van de Melkweg, Amsterdam.

De kaartverkoop start op zaterdag 14 juli om 10.00 uur via de website van de Melkweg, Ticket Service Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Dat je het als eigenzinnige, blanke jongen uit de provincie kunt schoppen tot één van de grotere talenten binnen de hiphop, is wel bewezen door Asher Roth. Ooit begonnen als amateur-rapper, heeft Roth dankzij social media een bloeiende carrière weten op te bouwen. Het balletje begint pas echt goed te rollen wanneer Roth door Scooter Braun en Steve Rifkind op Facebook wordt ontdekt. Met een nummer 12-positie in de Billboard Hot 100 en nominaties voor de MTV Video Music Awards voor Best New Artist en Best Hiphop Video, heeft Asher Roth zich in 2009 met zijn single ‘I Love College’ direct in de kijker van het grote publiek gespeeld. Ook het hierop volgende ‘Lark On My Go-Kart’ en zijn debuutalbum ‘Asleep in the Bread Aisle’ zijn stuk voor stuk grote successen.

Inmiddels heeft de 27jarige rapper de eer gehad om op te treden op invloedrijke, internationale festivals als SXSW, Lowlands en Pukkelpop en heeft hij verschillende samenwerkingen met hiphop-grootheden als B.O.B, Kid Cudi, Game en Pharell op zijn naam staan. Deze herfst komt zijn tweede album ‘Is This Too Orange’ uit, de daarvan afkomstige single ‘Party Girl’ feat. Meek Mill geeft een mooi voorproefje van wat we kunnen verwachten: een schijfje vol lekker flowende party hiphop!

Nederlandse toekomst van de hiphop
De support act van Asher Roth is deze avond het Nederlandse talent Fotosynthese. Een ultieme match, als je bedenkt dat beide heren een vergelijkbare achtergrond hebben en een voorkeur voor energieke, vrolijke en vooral aanstekelijke rapmuziek hebben. Afgezien van deze overeenkomsten is de Bredase MC Fotosynthese in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in de hiphop-kringen. Zo is zijn 101Barz-sessie meer dan een miljoen keer is bekeken, was hij genomineerd voor Rookie Of The Year bij de State Awards en was hij de jongste finalist ooit was in de categorie hiphop bij de Grote Prijs van Nederland. Na talloze succesvolle optredens op kleine feestjes én grote festivals, staat één ding als een paal boven water: Fotosynthese heeft niet alleen de toekomst, maar is ook de toekomst. Onlangs heeft hij zijn nieuwste single ‘In De Golven’ uitgebracht, reken er maar op dat ook die te horen zal zijn in de Melkweg.

Woensdag 14 november 2012
ASHER ROTH + support act FOTOSYNTHESE
Melkweg – Amsterdam
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 19,50 (excl. servicekosten en lidmaatschap)

Kijk voor meer informatie over Asher Roth opwww.asherrothmusic.com, voor meer informatie over Fotosynthese, ziewww.foto-music.com.

[bol_product id=”1000004006549281,9200000002125252,1000004010898483,1001004005428515,1001004000658839″ price_range=”undefined” name=”Asher Roth” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1342180356_links.css”]