G3 in de HMH

G3 – Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse in de HMH.

Op vrijdag 20 juli stond G3 oftewel Joe Satriani, Steve Vai en Steve Morse in de Heineken Music Hall.

Alle gitaarliefhebbers waren naar de HMH gekomen om deze wereldgitaristen aan het werk te zien op één podium.

Er werd virtuoos gemusiceerd daar in Amsterdam. Menigeen besefte dat dit een unieke avond was met drie absolute toppers:.

Steve Morse is een Amerikaanse gitarist en componist, die het bekendst is als oprichter van de Dixie Dregs en het jongste lid van Deep Purple. De loopbaan van Morse omvat rock, country, funk, jazz en klassieke muziek. Morse wordt beschouwd als een van de hardst werkende gitaristen in de wereld. Hij is wijd en zijd bekend om zijn compositorische kwaliteiten die zich over diverse stijlen uitstrekt, en zijn virtuoze spel. Zelfs na 47 albums blijft Morse zijn grenzen verleggen en nieuwe kansen aanpakken.

De ongekende  virtuositeit van Steve Vai op de gitaar wordt geroemd in de rockwereld en ver daarbuiten. Het begon met zijn innovatieve album Passion and Warfare in 1990 en sindsdien heeft Vai voortdurend muziek gebruikt als een microscoop om in de menselijke ziel te kijken. Hoewel Vai duidelijk datgene bezat om een onuitwisbare indruk te maken tijdens zijn samenspel met Frank Zappa en David Lee Roth, weet hij juist als solist zijn kostbaarste bijdragen te leveren. Elke soloplaat is uniek, meeslepend en oprecht verheffend, zelfs als hij daarop de duisternis recht in het gezicht kijkt. Zijn laatste album en dvd-project, Where the Wild Things Are, is het meesterwerk van een muzikale alchemist van de hoogste categorie.

Joe Satriani is een gitaarheld over de hele wereld sinds zijn doorbraak in 1987 met het album Surfing With The Alien. Ruim tien miljoen albums en cd’s later werkt Joe verder aan de ontwikkeling van de moderne rockgitaarmuziek. Hoewel hij zijn carrière begon met onderwijs aan enkele van de topgitaristen van de jaren ’80 en ’90, zoals Kirk Hammet (Metallica) en Steve Vai, wordt Joe Satriani zelf gezien als een van de meest technische begaafde en gerespecteerde gitaristen in de geschiedenis van rockmuziek. Onlangs bracht Joe zijn viertiende studioalbum uit bij Sony, Black Swans And Wormhole Wizards, dat direct succesvol werd ontvangen. Tijdens de tour van dit album zijn er opnames gemaakt in het Metropolis in Montreal. Op vrijdag 20 april kwam hier zowel een cd alsmede een dvd van uit: Satchurated: Live in Montreal (bron: HMH).

Fotografie: Paul Barendregt

 

[bol_product id=”1000004000057674,1002004000092877″ price_range=”undefined” name=”G3″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1342829453_links.css”]