Melt!

Een verslag van de tweede dag.

Dit jaar wordt Melt! Festival weer georganiseerd op de vertrouwde locatie, Ferropolis. Een open lucht museum van gigantische bagger werktuigen ongeveer 1,5 uur rijden onder Berlijn.

Elke festivalganger die Melt! heeft bezocht is het erover eens dat dit toch wel een van de meest bijzondere locaties is voor een festival, zeker wanneer het terrein ´s nachts verlicht is..

Voor de 15e editie heeft het festival, welke is gericht op met name elektronische en Indie pop acts, wederom een scala aan grote en minder grote acts over heel de wereld ingevlogen. Dit jaar met een aantal grote headliners als Bloc Party, Justice en de Dubstep sensatie Nero.

Zaterdag 14 juli

De zaterdag beloofde qua weer verbetering te brengen maar helaas, zaterdag overdag blijft het bijna non stop regenen wat er voor zorgt dat de camping een grote modderpoel wordt. Voor velen reden om wat extra uurtjes slaap te pakken, het beloofd namelijk weer een lange avond en nacht te worden..

In het begin van de avond staat het duo Blood Red Shoes het publiek op de mainstage te bespelen met hun indie rock terwijl op de Gemini Stage Willy Moon zijn korte act van drie kwartier aan het afronden is. Ondertussen gaan de beats op de Big Wheel Stage onverminderd door, ditmaal door de warme deephouse klanken van Tale Of Us uit Italië. Dit duo brak in 2011 door met sterke releases als Dark Song en Circle of Love en weet ook nu een grote menigte te boeien.

Later op de avond is het tijd voor Two Door Cinema Club. Deze jongen gasten uit Noord-Ierland hebben een aantal hits gescoord met hun album Toerist History en lijken met name de (jongere) dames te boeien. Hits als I Can Talk en Undercover Martyn worden luidkeels meegezongen en de sfeer zit en blijft er goed in. Hoogstaand is het allemaal niet, erg pakkend daarentegen wel!

Later die avond staan de heren van Modeselektor nog gepland. Deze heren zijn vaak aanwezig op het festival en hebben ook dit jaar weer een eigen stage, Melt Selektor op het strand. Hier hebben ze dag ervoor zelf een dj-set opgevoerd maar op de Mainstage kunnen ze hun populaire live act ten gehore brengen. De live act is een mix van scheurende electro, hip hop en stevige techno beats en in combinatie met de visuals en de grote kranen op het festival komt de act volledig tot zijn recht.. Niet voor niets een jaarlijks terugkerende zekerheid op het festival.

Op het einde van de nacht is de keuze nog steeds groot. De experimentele breakbeats van Squarepusher, de live techno band Elektro Guzzi en het L.B.S project van techno virtuoos Laurent Garnier.. De Fransman staat bekend om zijn technische vaardigheden en samen met Benjamin Rippert en Scan X laat hij dat ook nu weer zien op de Big Wheel Stage. Warme, melodieuze techno wordt afgewisseld door steviger werk en de afwisseling zorgt dat het constant spannend blijft tot aan 07.00 uur in de ochtend. Wie daarna nog energie over heeft kan op de Sleepless Floor terecht bij Mathias kaden, toch lijkt het merendeel te kiezen voor zijn welverdiende rust, op naar de laatste dag…

Tekst: Christian Sinke

[bol_product id=”1000004007644812,1000004007771602″ price_range=”undefined” name=”melt20122″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1343294913_links.css”]