Melt!

Verslag van de slotdag, 15 juli.

Dit jaar wordt Melt! Festival weer georganiseerd op de vertrouwde locatie, Ferropolis. Een open lucht museum van gigantische bagger werktuigen ongeveer 1,5 uur rijden onder Berlijn.

Elke festivalganger die Melt! heeft bezocht is het erover eens dat dit toch wel een van de meest bijzondere locaties is voor een festival, zeker wanneer het terrein ´s nachts verlicht is..

Voor de 15e editie heeft het festival, welke is gericht op met name elektronische en Indie pop acts, wederom een scala aan grote en minder grote acts over heel de wereld ingevlogen. Dit jaar met een aantal grote headliners als Bloc Party, Justice en de Dubstep sensatie Nero.

Zondag 15 juli

Eindelijk, de zon schijnt en dat de hele dag door. Ideaal om lekker in te zonnetje bij te komen van de zware nacht ervoor. Het grootste deel van het programma zit er op en slechts op de Sleepless Floor kan nog na gefeest worden na 02.00 uur.

In de avond is het tijd voor The Whitest Boy Allive. Deze populaire Indie band uit Berlijn is ook een terugkerende fenomeen op het festival en het publiek heeft er dan ook erg veel zin in! De muziek typeert zich als rustig en dromerig maar ondanks dat het al later op de avond is verveeld het geen moment. Blije gezichten, voldane blikken… The Whitest Boy Allive is misschien wel precies datgene wat iedereen nodig heeft om daarna nog een keer volledig los te gaan..

De eer om het festival af te sluiten is namelijk aan de mannen van Justice en zoals we gewend zijn gebeurd dat niet op subtiele wijze. De stevige Electro met een flinke dosis Rock invloeden doet het al jarenlang erg goed bij zowel het festival als club publiek en met de release van hun album Audio, video, disco eind 2011 heeft de live show allerminst aan kracht ingeleverd! Een uitzinnige menigte gaat volledig los!

 

Wie zelfs hierna nog energie over heeft kan zijn hart ophalen bij de Sleepless Floor waar het feest tot 12.00 uur maandagmiddag door gaat. Een paar honderd die hards houden de sfeer er daar in, terwijl het overgrote deel langzaam huiswaarts keert na weer een onvergetelijk weekend.

Melt! bewijst ook dit jaar weer dat de combinatie van het publiek, de artiesten en de onweerstaanbare locatie een unieke totaalbeleving is! Eentje waar het slechte weer geen enkele invloed op heeft….

Tekst: Christian Sinke