Melt

Verslag van de eerste dag, vrijdag 13 juli.

Dit jaar wordt Melt! Festival weer georganiseerd op de vertrouwde locatie, Ferropolis. Een open lucht museum van gigantische bagger werktuigen ongeveer 1,5 uur rijden onder Berlijn.

Elke festivalganger die Melt! heeft bezocht is het erover eens dat dit toch wel een van de meest bijzondere locaties is voor een festival, zeker wanneer het terrein ´s nachts verlicht is..

Voor de 15e editie heeft het festival, welke is gericht op met name elektronische en Indie pop acts, wederom een scala aan grote en minder grote acts over heel de wereld ingevlogen. Dit jaar met een aantal grote headliners als Bloc Party, Justice en de Dubstep sensatie Nero.

Vrijdag 13 juli

Op vrijdag de 13e start het festival officieel om 17.00 uur op de Mainstage en na een flinke dosis regen in de ochtend en begin van de middag klaart het langzaam op en kunnen, de veel te late, The Vaccines de openingsset zelfs onder een doorbrekend zonnetje spelen. Veel publiek is er nog niet maar het kleine deel wat zich vooraan heeft verzameld springt enthousiast mee… Voor hun kon Melt! blijkbaar niet vroeg genoeg beginnen.

Op de Big Wheel Stage zorgen de dj’s elk jaar weer voor de constante beats binnen het Techno genre en dit jaar is de openings act, Markus Kavka, warm onthaalt door een grote groep verklede Hollanders. Een ludieke actie om de, soms toch ondankbare taak als opener, een extra steuntje in de rug te geven.. En, gezien de opkomst, is deze actie meer dan geslaagd.

In de loop van de avond zijn alle 5 de stages druk bezocht en is het festival in volle gang wanneer de mannen van Bloc Party zich mogen opmaken het enthousiaste publiek te bespelen. Bloc Party heeft naam en faam gemaakt met het Album Silent Alarm en dit is 8 jaar na dato nog steeds goed te merken. Het publiek gaat volledig los bij klassiekers als Banquet en Helicopter terwijl het nieuwe, rustigere werk met gemengde gevoelens wordt ontvangen..

Het slotstuk op de mainstage komt van de heren van The Bloody Beetrots. De heren zijn een graag geziene live act op vele festivals maar laten vandaag zien ook als DJ-set het publiek op hun hand te krijgen en laten dan ook geen spaan heel van de Mainstage met hun opzwepende Electro.

Velen vinden het dan ook mooi geweest en laten de eerste festivaldag voor wat het is.. Maar een enkeling vind zijn weg nog naar de stevige techno beats van Adam Beyer waar een uitzinnige menigte de opkomende zon begroet. Dansend richting een nieuwe dag….

Tekst: Christian Sinke

[bol_product id=”1000004003157699,1000004006473472,1000004005374822,1000004011731272″ price_range=”undefined” name=”melt!121″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1343294384_links.css”]