Pinkpop Classic

Pinkpop Classic 2012: programma gereed.

Op zaterdag 25 augustus vindt op megaland in Landgraaf Pinkpop Classic plaats.

Dat is met de volgende acts:

TOTO

BIG COUNTRY

BUSH

GARLAND JEFFREYS

FISCHER-Z

SAGA

MASSADA

Met de komst van GARLAND JEFFREYS en het al eerder aangekondigde BUSH is het programma van de 5e editie van PINKPOP CLASSIC compleet. GARLAND JEFFREYS verraste iedereen dit jaar op Pinkpop om als gastmuzikant bij Bruce Springsteen op het podium te verschijnen. Zijn muziek, met sociaal bewuste thema’s, is een heerlijke combinatie van stijlen als rock ’n roll, blues, soul, reggae, en ska. Hij scoorde in  Europa twee top-5 hits: in 1980, het jaar dat hij op Pinkpop stond, met zijn radio topper ‘Matador’, en in 1991 met ‘Hail Hail Rock ‘n’ Roll’. BUSH, de Britse alternatieve rockband, stond al 4 keer op Pinkpop en heeft zijn muzikale roots in de jaren ’90, met grote successen als ‘Everything Zen’ en ‘Glycerine’. Het debuutalbum “Sixteen Stone” uit 1994 behaalde zelfs multi platina status! Na jaren van stilte pakken ze de draad weer op en produceren ze zelf in 2011 ‘The Sea of Memories’.

Het festival wordt geopend door MASSADA die ook op het legendarische 10de Pinkpop begonnen. Daarna is het de beurt aan de Canadese progrock band SAGA met wereldwijd 8 miljoen verkochte albums, een ware “rock royalty”. Bij de Britse rockband FISCHER-Z staat nog altijd John Watts centraal als zanger. Zijn beroemdste hit is “The Worker” uit 1979. De Schotse band BIG COUNTRY heeft in 2010 de draad weer opgepakt met de single “Another Country”, maar zal tijdens Pinkpop Classic de focus vooral leggen op het debuutalbum “The Crossing”. Het festival wordt afgesloten door Amerikaanse band TOTO. De band is altijd goed voor een uitverkochte HMH met zijn 17 albums in een totale oplage van meer dan 35 miljoen. Alle grote hits als “Africa”, “Hold The Line”, “Rosanna” en “I Won’t Hold You Back” kunnen luid meegebruld worden.

De voorverkoop is reeds gestart en kaarten zijn verkrijgbaar voor € 60,- , exclusief € 4,- servicekosten via TicketService: www.ticketservice.nl, tel: 0900-300 12 50 (45cpm), de grote Free Record Shops en bekende TicketService adressen alsmede via de voorverkoopadressen van Buro Pinkpop: Sounds in Venlo, Music Machine in Sittard, Buro Pinkpop in Geleen, Satisfaction in Heerlen en de VVV in Landgraaf. Organisatie Festivals Limburg BV. Produktie Buro Pinkpop. Aanvang 12.00 uur. Terrein open vanaf 11.00 uur. Kijk voor het laatste nieuws op www.pinkpopclassic.nl