Rastaplas

Het leukste reggaefestival van Nederland.

Nog maar een paar dagen en dan maakt Zoetermeer zich alweer op voor de 9deeditie van Rastaplas. Met top artiesten als de Sunrockers en Leeways kan de hele familie traditiegetrouw weer uitzien naar een groot feest aan het Noord AA.

Rastaplas is al negen edities een multicultureel festival waar jong en oud samen genieten van muziek. Van heerlijk luierend kijken tot swingen tot het dak eraf gaat. Ontstaan op een oude boederij is Rastaplas inmiddels een begrip.

Ook het programma laat niets aan het toeval over. De winnaars van de European Reggae Contest, de Sunrockers hebben met hun eigenzinnig ‘laid back’ sound de jury ervan weten te overtuigen dat zij de absolute winnaars zijn. Leeways brengt energieke reggae met diverse roots. Een feestje bouwen kunnen ze als de beste en wie denkt dat je lekker achterover kan hangen? No way! Leeways staat ieder optreden te trappelen om de overvloedig aanwezige energie over te brengen op het publiek.

Ooit gehoord van reggae legende Gregory Isaacs? Dan moet je Kevin Isaacs horen! Zoon van is hij allang niet meer. Met een eigen sound en een carriere van 30 jaar heeft hij allang bewezen tot de grotere reggae artiesten te horen. Na een geweldig optreden tijdens Rastaplas 2011 is Black Prophet terug! Ook Blended culture staan op de programmering. Op de mainstage draaien apache sound en LionFace sound tussen de artiesten door.

De Dub Area geeft ook dit jaar weer podium aan verschillende sound systems, waaronder de Franse act Shinobi, maar ook Dub Dokters + Mc Montego en Crucial Warrior Sound. Vinylfreaks Rael en Serge komen met gasten obscure tracks en persoonlijke favorieten draaien.

Naast de muziek, is er een Markt, boordevol kraampjes en eetgelegenheden. Voor de kinderen is er een springkussen en bij mooi weer is er het traditionele strandvertier aan de Noord AA.

Rastaplas: 28 juli. Toegang: €10,-. Aanvang festival: 12:00 uur. Einde 23:00

uur. Kinderen tot 12 jaar gratis entree. Zoetermeerpas en

Ooievaarspashouders €5,- Locatie: Recreatiegebied Noord AA, Kooienswater 1,

2715AD Zoetermeer.

Programma-informatie www.rastaplas.nl