Red Dog

Vanaf vandaag verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Red Dog is het legendarische, waargebeurde Australische verhaal van een wonderbaarlijke hond, die een kleine gemeenschap van individuen middenin de woestijn weet te verenigen. Red Dog is een geweldige familiefilm, die het meeslepende verhaal met een lach en een traan op sfeervolle wijze weet te vertolken. De film bevat prachtige beelden van het wilde Australische landschap.

In Red Dog vertellen de mijnwerkers van het dorp Dampier, gelegen in het westen van Australië, hun hartverwarmende verhaal over een zwerfhond, die op een dag arriveert in het dorpje. Al snel wordt duidelijk dat Red Dog niet zomaar een hond is en de ruige mijnwerkers sluiten hem massaal in hun hart. Red Dog biedt troost voor de eenzame mannen, redt het leven van anderen en tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. Red Dog heeft geen baas; Red Dog is van iedereen…tot John Grant (Josh Lucas, Sweet Home Alabama) in het dorp aankomt en Red Dog hem als zijn baasje kiest: vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk. Als John op een dag niet thuiskomt, gaat Red Dog op zoek naar zijn baasje: een zoektocht van jaren en vele duizenden kilometers door het ruige West-Australië…

Red Dog is gebaseerd op het verhaal van de Australische schrijfster Nancy Gillespie en heeft negen toonaangevende prijzen gewonnen, waaronder de bekroning voor ‘Beste Film’ tijdens de Australian Film Awards (AACTA) in 2011.

Enkele bijzondere weetjes over Red Dog:
* De naam Red Dog komt van de rode stof uit de Pilbara regio
* Red Dog is waarschijnlijk geboren in 1971 en is in 1979 gestorven aan de gevolgen van vergiftiging
* Red Dog is volwaardig lid geweest van de Dampier Salts Sport and Social Club en de vakbod van ‘Transport Workers’
* Red Dog heeft zelfs een bankrekening gehad bij de Bank van New South Wales en is ook mascotte voor de bank geweest
* Na zijn dood is in Dampier een standbeeld opgericht ter nagedachtenis aan Red Dog.

Bekijk hier de trailers van Red Dog http://youtu.be/r42H6Y3rEAM.

Releasedatum: 4 juli 2012
Speelduur: 92 minuten
Blu-ray: € 12,99
DVD: € 9,99
Kijkwijzer: Alle leeftijden