Richie Sambora

Richie Sambora kondigt nieuw soloalbum aan.

Rockmuzikant en Bon Jovi band-lid Richie Sambora komt met zijn derde solo album getiteld ‘Aftermath of the Lowdown’.

Het album ligt op 14 september in de winkel. De eerste single van het album ‘Every Road Leads Home To You’ is nu te beluisteren op zijn website www.richiesambora.com.

Aftermath of the Lowdown legt de ziel van Sambora bloot. De afgelopen jaren werd hij een gewild onderwerp voor de media, waarin zijn privéleven breed werd uitgemeten in de tabloids. Voor een normale jongen uit New Jersey die gewoon gitaar wil spelen niet altijd even makkelijk. In tegenstelling tot de onzinverhalen in de roddelbladen vertelt hij op ‘Aftermath of the Lowdown’ zijn eigen verhaal. Zelf zegt hij hierover: “This is the truth, the lowdown, and after you speak that truth, there’s always an aftermath.”

Sambora is al bijna 30 jaar bandlid van een van de grootste rockbands aller tijden; Bon Jovi. Hij creërde talloze herkenbare gitaargeluiden en schreef een paar grote rock anthems. In 2010 (26 jaar na het verschijnen van hun eerste album) was de band de ‘Top Touring Act’ van de wereld voor de tweede keer. Alleen bands als The Grateful Dead en The Rolling Stones mochten eerder deze titel dragen.

Na voor 35 miljoen mensen te hebben opgetreden met Bon Jovi was het tijd voor een solo album. Sambora kwam er achter hoe fijn hij het schrijven vond. Hij werkte samen met producer, vriend en song writer Luke Ebbin aan dit album. ‘Aftermath of the Lowdown’ is andere koek dan de hits waar hij bekend mee werd. Sambora: “This is my favourite record I’ve ever made, it’s the most fulfilling and beautiful experience in my life as a musician.”

‘Aftermath of the Lowdown’, zijn eerste solo album na 14 jaar, heeft alle ingredienten die hem een waar muzikaal icoon maken. Tekstueel gaat het over zijn persoonlijke leven als alleenstaande ouder, voorbije relaties en zelfvertrouwen. “A lot has happened in my life over the last ten years, personal stuff that’s cathartic for me to get out,” zegt Sambora. “Really things that could happen to anybody, but I just happened to be in a band with the biggest concert tour in the world, and in the glare of the public eye.”

Muzikanten op ‘Aftermath of the Lowdown’
Aaron Sterling (drums)
Matt Rollings (piano/organ)
Curt Schneider (bass)
Rusty Anderson (guitar)
Roger Joseph Manning, Jr. (keyboards)

Foto: Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004001967815,1000004001147715,1000004003080877″ price_range=”undefined” name=”Richie Sambora” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1342811384_links.css”]