Solar Weekend

Zaterdag- en weekendkaarten reeds uitverkocht.

Solar Weekend voegt DJ Fresh toe aan de zondag

De allerlaatste zaterdag- en weekendkaarten voor het meerdaagse festival Solar Weekend zijn uitverkocht. Er zijn nog enkele dagkaarten te koop voor de Solar-zondag op 5 augustus. Toch voegt het festival nu nog nieuwe namen toe aan de line-up. Op zondag 5 augustus treedt DJ Fresh namelijk op op het hoofdpodium. Tevens maakte de organisatie het creatieve programma bekend. Het populaire festival vindt voor de achtste keer plaats op 3, 4 en 5 augustus aan de Maasplassen in Roermond.

Na de Holiday Tickets (kaarten inclusief camping), zijn nu ook alle Weekend- en Zaterdagtickets voor Solar Weekend 2012 online en bij Free Record Shop uitverkocht. Dit betekent dat er alleen nog enkele zondagtickets verkrijgbaar zijn voor € 47,21. Deze kaarten zijn te koop op de festivalwebsite. Campingbezoekers van Solar kunnen dit jaar voor het eerst een tent kopen of huren, waarbij deze al opgezet staat wanneer men aankomt. Vanaf €60,- kan men het hele weekend een tweepersoonstent huren via www.festitent.com.

Toevoegingen zondag

De drum ’n bass-held DJ Fresh is toegevoegd aan de zondag van Solar. De man is onder meer bekend van zijn megahit ‘Hot Right Now’ en bestormde onlangs samen met Dizzee Rascal de charts met ‘The Power’. De producer zal het podium delen met onder meer Fux Pavilion en Azari & III die dag. Fresh vervangt Birdy Nam Nam. Deze act moest afzeggen vanwege een Amerikaanse tour, liet het management weten. Naast Fresh zijn er nog meer muzikale toevoegingen aan de programmering van Solar. Zo zullen onder meer Jameszoo, Nymfo en FeestDJRuud acte de présence geven op de Solar-zondag.

Creatieve programma
Solar is veel meer dan muziek alleen. Creativiteit is in alle verscheidenheid terug te vinden op het festivalterrein, gelinkt aan het thema van 2012: rituelen. Meer dan 125 verschillende projecten van collectieven en creatieven, zoals afgestudeerden van Design Academy, de HKU, Willem de Kooning en Toneelschool, maar ook mensen die in het dagelijks leven hele andere dingen doen, laten hun kunsten zien op het festival. Denk hierbij aan een voorstelling op het toilet, een gelikte show met rijkeluirituelen op de Saint Tropez-catwalk of draaiende wasmachines tijdens het Jersey Shore Gym, Tanning en Laundry-ritueel.

Nieuw op Solar dit jaar is Cirque du Solar, een knusse theaterarea waar de gehele dag kleine voorstellingen te zien zijn. Theatrale verrassingen als een magische 1-minute dinershow en een knallende rollatordisco, maar ook klassieke ensembles die ervoor zorgen dat de hartslag van 130 beats per minuut tot 60 wordt teruggebracht. Een plek om dus even bij te komen van het kleurrijke festival.

Fotografie: Aico Lind