War Child

Eerste gemeentes voor 538 Warchild bekend.

De voorbereidingen voor de derde editie van de 538 voor War Child actieweek zijn achter de schermen van Radio 538 alweer in volle gang. Van 22 tot en met 29 maart 2013 is het radiostation weer acht dagen lang non-stop in charge voor War Child. De opbrengst van deze nieuwe editie gaat naar oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan.

Inmiddels zijn de eerste zes gemeentes waar de 538 voor War Child studiotruck neerstrijkt bekend. Groningen, Heerenveen, Alkmaar, Bergen op Zoom, Arnhem en ’s-Hertogenbosch staan elk een hele dag volledig in het teken van War Child. De dagen zijn gevuld met entertainment, acties en optredens van diverse bekende artiesten. Bedrijven en bewoners uit de regio’s kunnen nu al meedoen en hun actie aanmelden via actie@warchild.nl. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen die er alleen voor staan.

Help oorlogskinderen die er alleen voor staan.

Op de vlucht voor het geweld raken talloze oorlogskinderen hun ouders kwijt. Of hun ouders komen om. Kinderen blijven alleen en onbeschermd achter. Ze worden vaak uitgebuit als huisslaaf. Ze moeten alle zware klussen doen en gaan niet naar school. Ze lopen het risico in de prostitutie te belanden of als kindsoldaat te eindigen. Zonder steun blijven ze er alleen voor staan. War Child komt op voor deze verlaten oorlogskinderen. Op een veilige plek krijgen ze onderwijs en doen ze mee met creatieve workshops. Zo kunnen ze hun ervaringen verwerken, weer zelfvertrouwen opdoen en een nieuwe toekomst opbouwen.

Meer informatie: www.538voorwarchild.nl