Adani&Wolf

Een muzikale brug tussen toekomst en verleden.

Het Amsterdamse producersduo Rob Gaasterland en Daniël Testas vormen Adani&Wolf. Al 12,5 jaar maken Rob en Daniël samen muziek en is Adani&Wolf een bekende naam in de Europese en Amerikaanse muziekscene. De stijl van Adani&Wolf is een mengeling van jazz, dance en lounge. Hun muziek is gebruikt door internationale filmmakers, radio en TV programma’s en labels als Café del Mar. Ze werkten samen met onder andere Benjamin Herman, Mieke Stemerdink (De Gigantjes), Miss Bunty en Berenice van Leer (Wicked Jazz Sounds).

Dit najaar slaat Adani&Wolf met het album ‘Electric Dandy’ een brug tussen toekomst en verleden. Op hun nieuwste, vijfde, studio-album nemen de Amsterdamse Electric Dandies de luisteraar mee op een retro futuro trip langs orchestrale psychedelica, space-age exotica en intergalactic down tempo beats. In deze muzikale tijdmachine worden invloeden van Bacharach tot Barrett tot Bowie verweven tot een eigentijds exotisch universum.

Een kleurrijk gezelschap medereizigers zoals saxofonist Benjamin Herman en de New Yorkse, Andalusische zangeres Suzette Moncrief vergezellen Adani&Wolf op hun kosmische reis. Surrealistische ballads als ‘Strange Light’ en ‘A Bird With Your Face’ worden moeiteloos afgewisseld met de micro-disco grooves van ‘The Moment’ of ‘The Oxford Hustle’. Electric Dandy is in alle opzichten een perfect huwelijk tussen style, music & fashion.

Spannend en uitdagend is ook de weg die de Dandies hebben gevolgd om het album te produceren. Gekozen is om alles, maar dan ook alles zelf te doen. De eigen geluidsstudio was er al, maar vanaf heden worden Adani&Wolf vertegenwoordigd door hun eigen gloednieuwe label Adani&Wolf Recordings.

Releaseparty Supperclub 27 september
Electric Dandy komt op donderdag 27 september 2012 uit, die avond presenteren de heren hun nieuwe album tijdens de officiële releaseparty in de Supperclub, Amsterdam (Jonge Roelensteeg 21, Amsterdam) met onder meer een gastbijdragen van Miss Bunty.
Start 21.30 uur, http://www.supperclub.com/html/amsterdam/.

Officiële website: www.adani-wolf.com