Beaverfest

Nieuw kleinschalig en intiem festival in Belgische Ardennen. Waar mega-evenementen als bijvoorbeeld Pukkelpop en diens Nederlandse tegenhanger Lowlands een heus festivaldorp opbouwen, zoekt het nieuwe Belgische Beaverfest het juist in kleinschaligheid en intimiteit. Vrijdag 24 (pre party) en zaterdag 25 augustus vindt dit nieuwe bijzondere festival middenin de Ardennen plaats bij Tavigny, Houffalize – nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Unieke lokatie
De lokatie van Beaverfest is, zeker voor festivalbegrippen, uniek te noemen. Mede-organisator Peter van Elderen (frontman van Peter Pan Speedrock): ,,Midden in de bossen, in een prachtige vallei waar bevers actief zijn! Vandaar ook de naam voor het festival. Uiteraard doen we er alles aan om het natuurschoon en de  aanwezige flora en fauna in stand te houden en niet te verstoren.

Intimiteit en sfeer staan daarbij voorop. Dat geldt zowel voor de camping als het podium waar de bezoekers de optredende bands van heel dichtbij kunnen zien. Die bands zullen daar trouwens zelf ook allemaal overnachten. (lachend): Zie Beaverfest maar als een rock ’n roll-community.”

De festivalcamping, gelegen in een prachtige vallei, gaat vrijdagmiddag 24 augustus open en die dag is er vanaf 21.00 uur een pre-party. Het festival zelf start de dag erna om 15.00 uur.

Op de website van het festival staat inmiddels een informatief interview met mede-organisator Bob Muileboom.