HELEMAAL MELKWEG

Divers festival met breed muzikaal aanbod.

De derde editie van HELEMAAL MELKWEG, het evenement waarbij de Melkweg zich elk kwartaal in alle diversiteit laat zien, vindt plaats op zaterdag 15 september.

Het muzikale aanbod zal deze editie onder andere bestaan uit de orkestrale indiefolkrock van ‘de Duitse Arcade Fire’ Get Well Soon, hiphop in alle soorten en maten van de Amerikaanse Busdriver en Oddisee en Nederlandse Kraantje Pappie, twee Nederlandstalige bands; de punky Don’t Touch My Croque-Monsieurs en Beatles-achtige sixtiespop van de nieuwe huisband van de Wereld Draait Door The Kik en, als opener, de eigenzinnige bluesy klanken van Maison du Malheur.

In de Cinema is het onder andere tijd voor een lesje geschiedenis over de Melkweg; aan de hand van dia’s en filmbeelden vertelt meesterverteller Willem de Ridder bijzondere anekdotes over de begintijd en Mr. Horror himself, Jan Doense, presenteert de nacht van de geanimeerde wansmaak.

In het theater kan er onder andere gekeken worden naar het aangrijpende duet Parkin’son van danser en choreograaf Giulio D’Anna met zijn vader over de onbetwistbare kracht tussen ouder en kind en naar Parade-ontdekking Joke Emmers. De Mediaroom staat in het teken van een expositie ter ere van de Engelse schrijver J.G. Ballard en diens dystopische wereldbeeld.en in de Galerie vindt een foto-expositie plaats ter nagedachtenis aan veelzijdig fotograaf Frits Gerritsen.

HELEMAAL MELKWEG toont waar de Melkweg voor staat: een unieke veelzijdige programmering. Regelmatig bieden wij en samengesteld programma voor één kaartje aan   waarbij meerdere zalen open zijn (zoals bijvoorbeeld op onze zaterdagavonden).

Met HELEMAAL MELKWEG hoopt het festival het publiek te verrassen en te prikkelen en hen uit te dagen om uit de veilige zone te komen en op avontuur te gaan.

Zie ook www.helemaal.melkweg.nl